China vrea ca taxele impuse de UE pentru mașinile electrice să fie eliminate până pe 4 iulie

Cu doar câteva zile rămase până la data la care Comisia Europeană poate începe să taxeze suplimentar mașinile electrice importate din China negocierile pentru evitarea unui război comercial se află în plină desfășurare.
Robert Stan - lun, 24 iun. 2024, 12:22
China vrea ca taxele impuse de UE pentru mașinile electrice să fie eliminate până pe 4 iulie

Chinezii insistă ca acestea să se finalizeze – cu eliminarea potențialelor taxe – înainte de 4 iulie, dată la care se împlinesc nouă luni de la debutul anchetei europene asupra subvențiilor primite de producătorii de mașini electrice cu uzine în China. Asta pentru că, în baza legislației, Comisia Europeană poate impune taxe compensatorii provizorii în termen de nouă luni de la deschiderea procedurii de verificare. Ulterior, după alte patru luni (4 noiembrie 2024), dacă nu se ajunge la un compromis, pot intra în vigoare taxe definitive a căror modificare poate avea loc doar după cinci ani.

În acest context – conform publicației chineze Global Times, o portavoce a guvernului Chinei ale cărei articole au fost, nu de puține ori, exact vocea membrilor executivului de la Beijing – atât partea chineză cât și cea europeană au convenit să deruleze negocieri.

De altfel, China a solicitat în mod repetat UE să anuleze taxele compensatorii, exprimându-și dorința de a negocia. Beijingul pare că nu dorește să fie implicat într-un alt război comercial, fiind afectat de taxele majore impuse de administrația americană. Totuși, partea chineză avertizează voalat că va lua toate măsurile pentru a proteja companiile naționale în cazul în care Europa va decide să meargă mai departe cu măsurile punitive.

Conform Reuters, ambele părți au convenit să reia discuțiile în urma unei convorbiri telefonice între comisarul european Valdis Dombrovskis și ministrul chinez al comerțului Wang Wentao care a avut loc sâmbătă concomitent cu vizita în China a ministrului german al economiei care a susținut că ușile pentru discuții sunt „deschise”.

Pe 12 iulie 2024, Comisia Europeană a concluzionat, provizoriu, că „lanțul valoric al vehiculelor electrice produse în China beneficiază de subvenții neloiale, ceea ce reprezintă o amenințare de prejudiciu economic pentru producătorii de BEV (n.n. – mașini complet electrice) din UE”.

În acest context, Comisia a anunțat, în prealabil, nivelul taxelor compensatorii provizorii pe care le va impune la importurile de vehicule electrice provenite din China.

„În cazul în care discuțiile cu autoritățile chineze nu vor conduce la o soluție eficientă, aceste taxe compensatorii provizorii vor fi introduse începând cu 4 iulie printr-o garanție (în forma care urmează să fie decisă de autoritățile vamale din fiecare stat membru). Această garanție urmează a fi percepută numai dacă și atunci când se impun taxe definitive”, notează oficialii CE.

Cele trei companii chineze incluse în eșantionul verificat de Comisia Europeană vor fi taxate în funcție de deschiderea cu care au colaborat în timpul anchetei. Astfel, pentru BYD este propusă o taxă de 17,4% (BYD și Denza) , pentru Geely (mașinile mărcilor Geely, Zeekr, LYNK & CO, Volvo și Polestar produse în China) de 20% și pentru SAIC (MG și Maxus) de 38,1%.

Ceilalți producători de mașini electrice din China, care au cooperat la anchetă, dar care nu au fost incluși în eșantion, vor fi supuși unei taxe medii ponderate de 21%. Toți ceilalți producători de electrice din China care nu au cooperat la anchetă vor fi supuși unei taxe de 38,1%.

Este important de notat că, în urma unei cereri motivate, un producător de mașini electrice cu uzină în China – Tesla – poate beneficia de un nivel al taxei calculat individual în etapa definitivă.

„Orice altă societate producătoare din China care nu a fost inclusă în eșantionul final și care dorește ca situația sa specială să fie investigată poate solicita o reexaminare accelerată, în conformitate cu regulamentul antisubvenții de bază, imediat după instituirea măsurilor definitive (adică la 13 luni de la inițiere). Termenul pentru încheierea unei astfel de reexaminări este de 9 luni”, au menționat oficialii europeni.

Citește și:
– China avertizează UE că escaladarea fricţiunilor comerciale ar putea declanşa un război comercial
– Ancheta Bruxelles-ului privind subvențiile primite de constructorii auto chinezi le afectează vânzările acestora în Europa și încrederea în a mai face investiții
– Producătorii auto chinezi cer tarife vamale suplimentare la maşinile importate din UE – presă

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului francez, care va funcționa ca un cabinet interimar
Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului francez, care va funcționa ca un cabinet interimar
Preşedintele francez Emmanuel Macron a acceptat marţi demisia guvernului premierului Gabriel Attal, după eşecul acestuia de a obţine o majoritate pentru coaliţia pro-prezidenţială la......
APIA: Fermierii trebuie să respecte interdicția de a incendia miriștile și vegetaţia pajiştilor permanente, pentru a putea accesa plățile directe și fondurile de dezvoltare rurală
APIA: Fermierii trebuie să respecte interdicția de a incendia miriștile și vegetaţia pajiştilor permanente, pentru ...
Fermierii au obligaţia respectării interdicţiilor de a incendia miriştile şi vegetaţia pajiştilor permanente, începând ...
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea Europeană a exportat o cantitate de 788.201 de tone de grâu ...
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elveţiene de lux sunt în scădere semnificativă, în condiţiile în care consumatorii îşi regândesc ...