Chinezii au preluat compania germană Vossloh care furnizează 25% din locomotivele diesel din Europa

Cel mai important producător de trenuri din China, CRRC, a preluat controlul asupra unui sfert din piaţa europeană de locomotive diesel, după o singură achiziţie cu un preţ mai mic de 10 milioane de euro, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 28 aug. 2019, 12:17
Chinezii au preluat compania germană Vossloh care furnizează 25% din locomotivele diesel din Europa

Producătorul german Vossloh a anunţat luni că îşi va vinde o uzină de locomotive către CRRC Zhuzhou Locomotive, o subsidiară a CRRC. Firma germană a precizat că se aşteaptă să primească o sumă iniţială de „câteva milioane de euro”.

În urma acestei tranzacţii, CRRC va prelua uzina Vossloh din Kiel, Germania, care numără 500 de angajaţi şi a furnizat 25% din piaţa europeană de locomotive diesel în ultimii cinci ani, potrivit firmei de consultanţă SCI Verkehr.

Analiştii susţin că CRRC are puterea financiară şi tehnologică necesară pentru modernizarea acestei uzine, care în prezent este neprofitabilă din cauza evoluţiilor din sectorul logisticii şi a creşterii ostilităţii faţă de emisiile de CO2.

„Uzina trebuie să se reinventeze pentru a-şi găsi şi a-şi extinde locul în peisajul viitor al producătorilor de vehicule feroviare”, a apreciat analistul SCI, Maria Leenen, potrivit căreia o achiziţie în Europa era de aşteptat din partea gigantului chinez.

CRRC a devenit cel mai mare producător de trenuri din China şi din lume în 2015, ca urmare a unei achiziţii a doi producători chinezi. În anul 2016, CRRC a fost devansat de investitori locali atunci când a încercat să preia producătorul ceh de trenuri Skoda Transportation. Anul trecut, CRRC a realizat o cifră de afaceri de 214,52 miliarde yuani şi un profit de 13 miliarde yuani (1,8 miliarde dolari). Peste 90% din venituri au venit din China, în timp ce Europa a fost responsabilă pentru venituri de 7,57 miliarde yuani.

Prin preluarea uzinei Vossloh din Kiel, CRRC dobândeşte „un cap de pod” în Europa, unde ar putea deveni un competitor serios pentru grupul german Siemens şi cel francez Alstom. În luna ianuarie a acestui an, Comisia Europeană a interzis fuziunea dintre Siemens şi Alstom, de teamă că această fuziune ar duce la o diminuare a concurenţei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Banca Națională a Ungariei a crescut rata dobănzii de referință pentru a opta lună consecutiv, din cauza inflației scăpate de sub control
Banca Națională a Ungariei a crescut rata dobănzii de referință pentru a opta lună consecutiv, din cauza inflației ...
Banca Centrală a Ungariei (NBH) a majorat marţi rata dobânzii de referință, pentru a opta lună consecutiv, după ce ...
Bosch şi Cariad, divizie a Volkswagen, se aliază pentru a dezvolta vehicule autonome
Bosch şi Cariad, divizie a Volkswagen, se aliază pentru a dezvolta vehicule autonome
Furnizorul de componente auto Bosch şi Cariad, divizia de software a Volkswagen, au acceptat să coopereze în domeniul ...
Gabriela Stănică preia coordonarea activității de e-commerce a Carrefour România
Gabriela Stănică preia coordonarea activității de e-commerce a Carrefour România
Carrefour România anunță preluarea responsabilității pentru departamentul de E-commerce de către Gabriela Stănică, ...