1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Chinezii care participă la licitaţia pentru tramvaie din Bucureşti au prezentat prototipul unui tren maglev cu viteză de 600 km/oră FOTO

Chinezii de la CRRC Qingdao Sifang Co, care s-au asociat cu Astra Vagoane Călători la licitaţia pentru 100 de tramvaie în Bucureşti, au prezentat joi primul prototip al unui tren maglev de mare viteză din China, proiectat să circule cu 600 de kilometri/oră.

23 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

China a lansat joi în probe, în orașul estic Qingdao, un prototip de tren maglev cu o viteză maximă proiectată de 600 km/h, anunţă agenţia de presă chineză Xinhua.

Primul prototip de tren maglev de mare viteză din China care a intrat în teste joi este format dintr-un vagon. Inginerii chinezi lucrează însă şi la un model care va fi format din cinci vagoane.

Trenurile de mare viteză din China rulează în prezent cu o viteză de 350 de kilometri/oră.

Shanghai, centrul financiar al Chinei, este singurul oraș chinez care operează în prezent o linie maglev comercială, de mare viteză. Trenul maglev de la Shanghai foloseşte tehnologie germană şi a fost pus în funcțiune în 2003, pe o porțiune de 30 de kilometri între centrul orașului și aeroportul Pudong. Acesta are o viteză maximă normală de operare de 430 km/oră.

Alte trenuri maglev, dar de viteză mică spre medie, rulează în oraşele Beijing şi Changsha.

În martie, chinezii de la CRRC QINGDAO SIFANG au depus ofertă la licitaţia Primăriei Bucureşti pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi împreună cu producătorul român de material rulant Astra Vagoane Călători.

Partenerii chinezi ai producătorului român au sediul în oraşul Qingdao din estul Chinei, unde se produc 40% din trenurile de mare viteză ale statului asiatic.

În 2010, CRRC Sifang și-a dezvoltat propriul tren electric de mare viteză cunoscut sub numele de CRH 380A. În 2017, primul lot de trenuri de mare viteză Fuxing, care pot circula cu până la 350 km pe oră, a început operațiunile între Beijing și Shanghai.

Producătorul chinez de material rulant a primit comenzi din peste 20 de ţări şi regiuni pentru peste 5.000 de vehicule, în special din ţări din America Latină, precum Chile, Argentina şi Brazilia.

În cursa pentru contractul de 180 de milioane de euro, scos la bătaie de Primăria Bucureşti, au mai intrat şi turcii de la Durmazlar Makine San Ve Tic AS.

FOTO: Primul prototip de tren maglev de mare viteză din China, sursa: Facebook China Xinhua News, Weibo, Shine.cn

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO