1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Chinezii cer prelungirea selecţiei investitorului pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Nuclearelectrica (S.A.) a decalat cu o săptămână „calendarul estimativ aferent procedurii de selecţie a investitorului pentru realizarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă", ca urmare a solicitării China General Nuclear Power Corporation, care sărbătoreşte ziua naţională a Chinei.

06 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) a actualizat „calendarul estimativ aferent procedurii de selecţie a investitorului pentru realizarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă", atât ca urmare a cererii singurului investitor calificat înregistrat, cât şi a necesităţii „prelungirii perioadei de clarificări a documentaţiei de intenţie depusă" de acesta, potrivit unui raport trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), luni dimineaţa.

Calendarul se decalează cu o săptămână la solicitarea investitorului calificat, China General Nuclear Power Corporation, de a-l „prelungi cu perioada aferentă sărbătoririi zilei naţionale a Republicii China (01 – 07 Octombrie 2014).

Procedura de selecţie a investitorului va continua cu stabilirea Investitorului Selectat şi cu semnarea cu acesta a unei Scrisori Comune privind Intentia de Realizare a Proiectului”, potrivit raportului semnat de Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica.

Potrivit vechiului calendar, pe 28 septembrie trebuia să aibă loc "Stabilirea Investitorului Selectat şi notificarea Investitorilor Calificati cu privire la rezultatul procedurii de evaluare/selectare", iar semnarea scrisorii comune cu investitorul selectat  - pe 30 septembrie. În aceeaşi zi investitorul trebuia să depună o "garanţie de participare extinsă".

Pe 19 octombrie urma ca negocierile să se finalizeze, iar pe 26 noiembrie ar fi demarat negocierile dintre "Comisia de Negociere si Investitorul Selectat cu privire la Actul Constitutiv si Acordul Investitorilor pentru Societatea de Proiect".

Calendarul ar trebui să se decaleze cu numai o săptămână.  Alegerile prezidenţiale au loc pe 1 - 16 noiembrie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO