Chinezii de la HNA Group au cumpărat o participaţie de 25% la Hilton cu 6,25 miliarde de dolari

Conglomeratul chinez HNA Group, cu activităţi în domeniul aviaţiei şi shippingului, a anunţat luni că va prelua o participaţie de 25% din acţiunile grupului hotelier Hilton Worldwide Holdings Inc. de la fondul de investiţii Blackstone Group LP, valoarea tranzacţiei fiind de 6,25 de miliarde de dolari, informează Reuters.
Economica.net - lun, 24 oct. 2016, 13:32
Chinezii de la HNA Group au cumpărat o participaţie de 25% la Hilton cu 6,25 miliarde de dolari

HNA va plăti un preţ de 26,25 dolari pentru fiecare acţiune Hilton, o primă de 14,6% faţă de preţul înregistrat vineri seara de acţiunile Hilton, urmând să devină cel mai mare acţionar individual al grupului hotelier american. În schimb, participaţia deţinută de Blackstone la Hiltonse va reduce până la 21% după finalizarea tranzacţiei, în primul trimestru al anului următor.

‘Această investiţie este în linie cu strategia noastră de a ne creşte operaţiunile în turismul mondial’, a declarat directorul general de la HNA Group, Adam Tan.

În ultima perioadă, investitorii chinezi au început să cumpere societăţi din domeniul hotelier şi al turismului din întreaga lume, pe măsură ce numărul călătoriilor peste hotare creşte, iar randamentele oferite de aceste activităţi sunt mai mari decât cele generate de alte proprietăţi. În luna aprilie a acestui an, HNA a ajuns la un acord privind preluarea Carlson Hotels Inc., iar anul trecut a preluat o participaţie minoritară la Red Lion Hotels Corp.

Separat, în luna aprilie, grupul chinez Anbang Insurance Group Co a renunţat la ideea preluării Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., după ce a pierdut un război al ofertelor cu Marriott International Inc., care a dat naştere celui mai mare grup hotelier din lume.

Miliardarul chinez Chen Feng, care controlează HNA Group, vrea să facă din acest conglomerat una dintre primele 100 companii din lume până la finele acestui deceniu şi una dintre primele 50 de companii până în 2030.

Hilton Worldwide este un grup care reuneşte 13 branduri, precum Waldorf Astoria, DoubleTree, Conrad Hotels & Resorts, Curio, Homewood Suites, Hampton Inn şi Hilton. Prezent în 104 de ţări, inclusiv în România, Hilton Worldwide are peste 4.700 de hoteluri şi proprietăţi, cu peste 775.000 de camere. A

Te-ar mai putea interesa și
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie într-un......
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Metrorex: Trenurile vor circula la 10 – 12 minute pe Magistrala 2 până la finalul zilei
Ppână la finalul zilei circulația trenurilor cu călători pe Magistrala 2 se desfășoară la un interval de 10 - 12 ...
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro înființează „Comunitatea Producătorilor de Succes” – (P)
Vindem-ieftin.ro, primul market network din domeniul materialelor de construcții din România, înființează „Comunitatea ...