Chinezii de la Huawei, anchetaţi pentru furt de secrete comerciale în SUA – presă

Gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei a refuzat să comenteze joi informaţiile potrivit cărora procurori americani investighează compania pentru furt de secrete comerciale de la parteneri de afaceri din Statele Unite, notează agenţia DPA, citând presa de peste Ocean.
Economica.net - joi, 17 ian. 2019, 07:02
Chinezii de la Huawei, anchetaţi pentru furt de secrete comerciale în SUA - presă

Wall Street Journal a anunţat mai înainte, citând surse familiare cu problema, că Huawei ar fi putut fura tehnologia având legătură cu un dispozitiv robotizat pe care T-Mobile SUA l-a folosit pentru a testa smartphone-uri.

Ancheta se află într-un stadiu avansat şi ar putea conduce în curând la o inculpare.

Glenn Schloss, vicepreşedinte de comunicaţii corporative la Huawei, a refuzat să comenteze cu privire la noile acuzaţii, dar a declarat pentru DPA că Huawei şi T-Mobile şi-au soluţionat deja disputa asupra robotului în 2017.

Un juriu federal din Seattle a decis în mai 2017 ca T-Mobile să primească 4,8 milioane de dolari pentru presupus furt de secrete comerciale legate de dispozitiv, potrivit Seattle Times.

Cazul legal a fost inclus ca parte a investigaţiei, scrie Journal.

Departamentul de Justiţie al SUA nu a răspuns imediat la cererea DPA de a comenta.

La începutul lunii decembrie, o dispută diplomatică între Canada şi China a izbucnit când autorităţile de la Ottawa au arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, la cererea autorităţilor americane. Washingtonul o suspectează de încălcare a sancţiunilor comerciale impuse de Statele Unite împotriva Iranului.

Oficiali americani au avertizat în ultimele luni companiile naţionale ce lucrează cu Huawei, invocând temeri că producătorul chinez de echipamente ar putea accesa informaţii private dacă va obţine permisiunea de a instala servicii de telecomunicaţii. Huawei a respins acuzaţiile şi a cerut Statelor Unite să ofere dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile.

La începutul lunii ianuarie, un manager de vânzări pentru Huawei din Polonia a fost arestat sub acuzaţia de spionaj în folosul serviciilor secrete chineze. Huawei l-a concediat pe angajat.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...