Chinezii de la Lenovo au devenit cel mai mare producător de PC-uri

Producătorul chinez de computere Lenovo Group a anunţat joi că a trecut în faţa rivalului american HP devenind cel mai mare producător de PC-uri, adăugând că în ultimul trimestru a înregistrat un profit net în creştere cu 13%, transmite AFP.
Economica.net - joi, 08 nov. 2012, 08:01
Chinezii de la Lenovo au devenit cel mai mare producător de PC-uri

În perioada iulie-septembrie 2012 Lenovo a realizat un profit net de 162,1 milioane de dolari în timp ce veniturile au crescut cu 11% până la 8,67 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

‘Lenovo a devenit cel mai mare producător mondial de calculatoare personale în al doilea trimestru al exerciţiului fiscal în curs şi rămâne cel mai mare producător de PC-uri de pe pieţele emergente’, a infirmat compania chineză într-un comunicat remis bursei de la Hong Kong. Lenovo a adăugat că în perioada iulie-septembrie 2012 cota sa pe piaţa mondială a atins nivelul record de 15,6%, cu 0,2|% mai mult decât rivalul american Hewlett-Packard.

Livrările mondial de PC-uri au încetinit în ultimii ani pe măsură ce obiceiurile consumatorilor s-au modificat şi din ce în ce mai mulţi oameni se conectează la Internet prin smartphones şi tablete în loc de computere personale şi laptopuri.

Potrivit unui studiu publicat luna trecută de firma de consultanţă Gartner, cota de piaţă a Lenovo se situează la 15,7%, faţă de 15,5% pentru HP. Este pentru prima dată după 2006 când HP nu se clasează pe prima poziţie în topul producătorilor de PC subliniază Gartner.

Un studiu separat estimează că vânzările de PC-uri ar urma să scadă, pentru prima dată în ultimii 11 ani. Studiul realizat de IHS iSuppli prognozează că piaţa totală de PC-uri ar urma să se contracte cu 1,2% până la 348,7 milioane unităţi în acest an, de la 352,8 milioane unităţi în 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...