Chinezii de la Nio promit o autonomie de 550 km pentru rivalul Tesla Model 3

Puțin cunoscut în Europa, producătorul chinez Nio are deja în portofoliul modelul ET7, iar din 2022 va comercializa și ET5, un vehicul cu caracteristici apropiate de Tesla Model 3.
Robert Stan - mie, 22 dec. 2021, 08:30
Chinezii de la Nio promit o autonomie de 550 km pentru rivalul Tesla Model 3

Despre „Tesla Killer” ați auzit deja. E supranumele dat de unii analiști modelului electric Hyundai Ioniq 5, vehicul care și-a câștigat titulatura grație unor caracterstici și performanțe cel puțin interesante. Ei bine, chinezii de la Nio au dezvăluit acum „rivalul Tesla Model 3”, un vehicul considerat de unii, chiar mai performant decât modelul electric american care face furori în întreaga lume.

Nio ET5 este al doilea model al mărcii chineze după ET7 și oferă, în cea mai slabă echipare a sa, o autonomie de circa 550 km. Cel puțin asta susține fondatorul și CEO-ul companiei, William Li.

Cu un preț de bază, fără subvenții guvernamentale, de 51.450 de dolari în China, vehiculul se încadrează în aceeași zonă a pieței ca și Tesla Model 3 (cca. 51.500 USD pe piața chineză) și va ajunge la clienți în toamna anului viitor.

Fratele mai mic al lui ET7, considerat și el un rival al Tesla Model S, noul ET5 va ajunge anul viitor inclusiv pe câteva piețe europene precum Germania, Țările de Jos, Danemarca, Suedia sau Norvegia, iar până în 2025 ar trebui, în viziunea celor de la Nio, să fie disponibil pe cel puțin 25 de piețe.

Este interesant de observat că o altă companie chineză – care își comercializează din această lună produsele și în România – are în portofoliu un model cu numele ET5. Este vorba despre Skywell, marcă a grupului Skyworth, care este reprezentată în România, din decembrie 2021, de Vuisual EV, companie parte a deținătorului mărcii de electronice Allview.

Deși nu este o foarte cunoscută în afara Chinei, Nio a reușit să comercializeze nu mai puțin de 10.878 de vehicule în luna noiembrie – adică tot cam câte Tesla Model 3 au fost înmatriculate în aceeași lună în toată Europa – și 80.940 de unități în primele 11 luni din 2021.

Deși țintește multe piețe Occidentale, Nio își concentrează atenția asupra pieței chineze, acolo unde CAAM China Association of Automobile Manufacturers) prognozează pentru 2022 o creștere a vânzărilor de mașini electrice cu 47%, până la 5 milioane de unități.

Citește și:

– Skywell, nouă tentativă de impunere pe piața românească prin Visual Fan

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...