1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Chinezii de la Shuanghui se listează la bursă pentru a achita preluarea Smithfield Foods

Shuanghui International, cel mai mare producător chinez de carne de porc, a angajat bănci pentru o ofertă publică iniţială la bursa de la Hong Kong, unde speră să obţină până la şase miliarde de dolari, în ceea ce ar putea fi cea mai mare listare la bursă din regiune derulată în ultimii patru ani, transmit Bloomberg şi Reuters.

06 noi, 2013 | Agerpres

Valoarea potenţială a tranzacţiei ar putea fi modificată, surse anonime estimând valoarea IPO la şase miliarde de dolari, alte surse apreciind că va fi vorba de trei-patru miliarde de dolari.

Oferta publică iniţială va permite Shuanghui să achite datoriile realizate în urma achiziţionării gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari.

În septembrie, acţionarii companiei americane Smithfield Foods (prezentă şi în România din anul 2004, când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara) au aprobat preluarea companiei de către firma chineză Shuanghui International Holdings Ltd.

Tranzacţia, care evaluează Smithfield Foods la 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, este cea mai mare preluare a unei companii americane de o companie chineză.

Listarea la bursă, aşteptată în trimestrul doi din 2014, va reprezenta un stimulent pentru activitatea bursei de la Hong Kong, care, în ultimii doi ani, s-a confruntat cu scăderea ofertelor pentru oferte publice iniţiale.

Pentru IPO, Shuanghui a angajat BOC International, Citic Securities International, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Standard Chartered şi UBS, au declarat surse anonime.

În România, Smithfield Ferme este o companie de producere în sistem integrat a suinelor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Banat, din anul 2004, şi care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume.

Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 500 milioane de dolari. Astăzi, compania operează 46 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, la care se adaugă patru unităţi de creştere suine şi două fabrici ultramoderne de nutreţuri combinate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO