Chinezii, interesaţi de un parteneriat la autostrada suspendată a lui Oprescu

Shanghai Urban Construction Group (SUCG) din China se declară interesat de autostrada suspendată pe care Sorin Oprescu vrea să o construiască în Bucureşti, urmând să analizeze posibilitatea formării unui consorţiu din aceeaşi ţară, pentru preluarea realizării întregului proiect.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 15:23
Chinezii, interesaţi de un parteneriat la autostrada suspendată a lui Oprescu

Yu Qiu – unul dintre reprezentanţii SUCG care s-au întâlnit, vineri, la sediul municipalităţii bucureştene, cu primarul general Sorin Oprescu – a explicat faptul că grupul chinez este interesat de acest proiect şi că, având în vedere complexitatea şi dimensiunea lucrării, se va analiza posibilitatea formării unui consorţiu de firme chinezeşti interesate să poată prelua realizarea întregului proiect, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Capitalei.

Oprescu şi reprezentanţii SUCG au discutat despre posibilitatea încheierii unui parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului „Închidere Inelul Median de circulaţie la Zona Nord – Autostrada Urbană – tronson Lacul Morii – Şoseaua Colentina” – cunoscut ca autostrada suspendată.

SUCG International Engineering, care are o cifră de afaceri de cinci miliarde de euro pe an, este specializat în lucrări de infrastructură şi construcţii de poduri şi tuneluri şi dispune de tehnologia necesară realizării acestui proiect de anvergură, în parteneriat public-privat, se mai precizează în comunicat.

Pe site-ul propriu, grupul chinez menţionează, printre proiectele în care a fost implicat, construirea de tuneluri în Singapore, linii de metrou în India şi a unui stadion în Angola.

Primarul general s-a întâlnit, tot vineri, cu reprezentantilor companiei Artimpeks LTD, care, la rândul lor, s-au declarat interesaţi de proiectul autostrăzii suspendate şi au solicitat toate informaţiile tehnice aferente, potrivit municipalităţii.

Indicatorii tehnico-economici aferenţi studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendată propusă de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobaţi, la 31 august, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 1,5 miliarde de euro.

Sorin Oprescu, a declarat, după şedinţa CGMB în care a fost aprobat proiectul legat de autostrada suspendată, că speră ca, până la sfârşitul mandatului său, să se poată plimba pe aceasta, altfel spus lucrările să fie gata până în 2016.

Proiectul autostrăzii suspendate, denumit „Închiderea inelului median de circulaţie la zona de nord”, urmăreşte fluidizarea traficului pe marile artere.

„Soluţia proiectată prevede realizarea unui sistem rutier complex cu următoarea configuraţie: pe sectorul Virtuţii-Gravita dezvoltarea în lungul bulevardului Constructorilor şi apoi traversarea triajului Chitila, dezvoltarea la nord de calea ferată pe sectorul Griviţa-Poligrafiei cu o arteră cu şase fire de circulaţie, câte trei pe fiecare sens, realizarea a două tuneluri unidirecţionale cu câte trei benzi pe sens , pe sectorul Poligrafiei-Avionului, dezvoltarea la nord şi la sud de calea ferată prin două căi unidirecţionale pe sectorul Avionului-Petricani şi realizarea a două bulevarde bidirecţionale, unul la nord şi unul la sud de calea ferată, pe sectorul Petricani-Colentina”, s-a arătat în raportul de specialitate al proiectului aprobat de CGMB.

Potrivit studiului de fezabilitate, lungimea noii căi rutiere va fi de 13,15 kilometri, urmând să fie construite inclusiv poduri şi pasaje subterane şi supraterane.

Proiectul autostrăzii suspendate a fost anunţat de Oprescu încă din campania electorală din 2008. Anul acesta, după câştigarea unui nou mandat de primar general, Oprescu a anunţat că acest proiect va fi primul pe care îl va trece prin CGMB.

În martie 2011, primarul general spunea că autostrada suspendată se va numi „drum expres”, întrucât „legislaţia nu permite autostradă în Capitală”.

Te-ar mai putea interesa și
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va fi retras definitiv de pe piață
ANPC: Produsul „Oţet din Vin SEINEANA” comercializat de LIDL este un amestec de acid acetic şi apă și va ...
Măsura opririi temporare de la comercializare a produsului "Oţet din Vin SEINEANA", LOT 1/ 17.05.2022, comercializat de lanţul de magazine Lidl, dispusă în urmă cu trei luni în urma unui......
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării ...
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...