Cartierele din București cu cele mai mici chirii la apartamentele cu două camere

Chiria medie pentru apartamentele cu două camere din București a crescut în ultimul an cu 5%, potrivit datelor portalului de anunțuri imobiliare Anunțul.ro. Chiria medie cerută de proprietari este de 384 de euro. În unele cartiere, se găsesc chirii sub 350 de euro, iar în alte zone, chiriile s-au majorat chiar și cu 20%.
Andrada Ghira - mar, 03 mai 2022, 22:04
Cartierele din București cu cele mai mici chirii la apartamentele cu două camere

Cartierele din București cu cele mai mici chirii la apartamentele cu două camere, de sub 350 de euro pe lună, sunt Drumul Taberei-Ghencea, Berceni-Giurgiului, Grivița-Gara de Nord, Militari, Colentina-Obor și Pantelimon, arată datele Anunțul.ro analizate de Economica.net. 

300 de euro este chiria medie cerută pentru o lună pentru un apartament cu două camere în zona Drumul Taberei – Ghencea. Față de acum un an, chiria este cu aproape 4% mai mare.

301 euro este chiria medie cerută pentru apartamentele din zona Berceni-Giurgiului, în creștere cu 4,5% față de aprilie 2021.

Chirii de sub 350 de euro se găsesc și în cartierele Grivița – Gara de Nord și Pantelimon, deși aici s-au înregistrat creșteri de 11%, respectiv 15% în ultimul an.

Cartierele unde au crescut cel mai mult chiriile la apartamente în ultimul an

Chiriile au crescut cel mai mult pentru apartamentele din zona Calea Floreasca – Dorobanți, acolo unde în aprilie anul acesta chiria medie a fost de 511 euro, în creștere cu 22,5%. Chriile pentru apartamentele din Băneasa s-au majorat cu 12,5% și au ajuns la o medie de 488 de euro pe lună. Și chiriile pentru locuințele din zona Vitan au crescut cu 19% și au ajuns la o medie de 463 de euro pe lună.

Creșteri de 18% a chiriilor s-au înregistrat pentru apartamentele din zona Unirii, unde media a fost de 469 de euro în luna aprilie a acestui an.

La polul opus, scăderi consistente ale chiriilor s-au înregistrat în zonele Militari (-11%) și Ștefan cel Mare – Tei (-10%).

În infograficul de mai jos pot fi vizualizate chiriile medii cerute de proprietarii apartamentelor cu două camere din București.

c
Infogram
Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...