1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Chiriţoiu (Consiliul Concurenţei): Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi; am intensificat controalele în benzinării

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că în această perioadă au fost intensificate controalele la benzinării pentru a verifica preţurile la pompă ca urmare a creşterii accizei la carburanţi. 

19 sep, 2017 | ECONOMICA.net

El a precizat că, după aproximativ o lună, va decide dacă e necesară intervenţia Consiliului Concurenţei. 

"Urmărim constant evoluţia pieţei de carburanţi. Am intensificat în această perioadă controalele. Strângem preţurile de la toate companiile, cele pe care le-au practicat înainte de creşterea accizei şi cele pe care le practică acum după creşterea accizei. Am făcut un lucru similar când s-a redus TVA să vedem cum au evoluat preţurile, întâi la pâine şi apoi la alimente. Acelaşi lucru îl facem în momentul de faţă la carburanţi. Dacă vom avea semnale că s-a profitat de ocazie pentru a avea creşteri excesive, nejustificate de preţ, atunci o să intervenim. Momentan strângem date", a afirmat, marţi, la Senat, Chiriţoiu. 

El a explicat că vrea să creeze o platformă unde cetăţenii să identifice benzinăriile cu cele mai mici preţuri din proximitatea lor. 

"Vrem să creăm şi o platformă prin care să poată consumatorii să identifice benzinăriile cu cele mai mici preţuri din proximitatea lor. În felul ăsta să intensificăm concurenţa între lanţurile de benzinării", a adăugat Chiriţoiu. 
 

Citeşte şi:  Petrom a scumpit carburanţii cu nouă bani pe litru, după creşterea accizei. Compania a transferat în preţ doar jumătate din creşterea taxelor

 
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO