1EUR = 4.8419 RON

Companii

Chiriţoiu: Judecând după lipsa scandalurilor, liberalizarea preţului la gaze pare să fi mers bine

Liberalizarea preţului la gaze pentru consumatorii non-casnici pare să fi mers bine, dacă luăm în calcul lipsa scandalurilor, a apreciat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

27 ian, 2015 | Agerpres

Potrivit acestuia, autoritatea de concurenţă urmăreşte şi procesul de liberalizare a preţurilor la energie, având intenţia de a colabora cu ministerele implicate şi cu autoritatea de reglementare, scrie Agerpres.

'Ca şi în anul precedent, ne interesează liberalizarea în energie. Vrem să colaborăm cu ministerele implicate şi cu autoritatea de reglementare şi ne vom lansa propria noastră analiză privind electricitatea. O să vedeţi în luna februarie. Momentan, este în consultare cu ANRE-ul (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei - n. r.). În cursul lunii februarie, vom lansa concluziile şi recomandările noastre privind piaţa energiei electrice şi în acelaşi timp urmărim şi noi ce se întâmplă pe piaţa gazelor unde, judecând după lipsa scandalurilor, liberalizarea pare să fi mers bine', a declarat Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa de presă având ca temă activitatea Consiliului Concurenţei în anul 2014.

El a explicat că a existat teama ca după 1 ianuarie preţul gazelor naturale pentru consumatorii non-casnici să înregistreze o creştere substanţială.

Piaţa gazelor naturale a fost liberalizată pentru IMM-uri de la 1 ianuarie 2015. Fostul ministrul delegat pentru Energie Răzvan Nicolescu a precizat, în 2014, că nu a reuşit să convingă Comisia Europeană să amâne calendarul de liberalizare pentru această categorie de consumatori şi că se temea de o posibilă scumpire a gazelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO