1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Chitila şi Voluntari vor cumpăra 80 de autobuze electrice cu bani europeni

În zona București - Ilfov vor circula 180 de autobuze electrice, spune Aura Răducu, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADITPBI). Pe lângă cele 100 de autobuze electrice care vor fi cumpărate de Primăria București, alte 80 vor fi achiziționate de localitățile Chitila și Voluntari.

23 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

După ce Primăria București a lansat licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, și localitățile ilfovene Chitila și Voluntari ar urma să lanseze anul acesta licitații pentru cumpărarea a câte 40 de autobuze electrice fiecare, estimează Aura Răducu.

Potrivit acesteia, achizițiile celor 180 de autobuze electrice pentru zona București - Ilfov se vor realiza cu sprijin din fonduri europene.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a lansat pe 19 martie licitaţia pentru achiziţia a 100  autobuze electrice. Valoarea contractului scos la bătaie de municipalitate se ridică la 219,57 milioane de lei (47 milioane de euro), fără TVA. Ofertele urmează să fie depuse până pe 7 iunie, conform datelor actualizate din platforma de achiziţii publice SICAP.

Autobuzele electrice noi vor avea 12 metri, tracţiune complet electrică, podea complet coborâtă pe toată lungimea, trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Cele 100 de autobuze ar urma să fie livrate în decursul a 20 de luni de la semnarea contractului.

Până în prezent, au fost lansate licitații pentru 465 de autobuze electrice în 21 de orașe din România, mare parte prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), conform datelor centralizate de ECONOMICA.NET.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO