Chiţoiu: Atribuţiile ANI, extinse. Inspectorii, salarizaţi la nivelul inspectorilor de concurenţă

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat, miercuri, că atribuţiile ANI au fost extinse şi la stabilirea conflictului de interese în privinţa absorbţiei de fonduri europene, inspectorii ANI fiind salarizaţi, în consecinţă, pe model european, la nivelul inspectorilor de concurenţă.
Economica.net - mie, 30 ian. 2013, 19:43
Chiţoiu: Atribuţiile ANI, extinse. Inspectorii, salarizaţi la nivelul inspectorilor de concurenţă

Solicitat să comenteze creşterea salariilor inspectorilor ANI cu sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei, Chiţoiu a precizat: „Atribuţiile ANI, în baza unui memorandum prezentat azi în Guvern de către preşedintele ANRMAP, au fost extinse şi vor prelua şi atribuţiile de prevenire şi de stabilire a conflictului de interese în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene”.

„De asemenea, nivelul de salarizare a inspectorilor ANI s-a făcut pe model european la nivelul inspectorilor de concurenţă”, a adăugat Chiţoiu.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, să majoreze salariul brut al inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cu sume cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei, conform informaţiilor obţinute de MEDIAFAX. Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

„Agenţia Naţională de Integritate funcţionează în prezent cu un număr de doar 26 inspectori de integritate cu funcţii de execuţie, al căror salariu mediu net este de 2.567 lei, în condiţiile în care atribuţiile acestora sunt multiple. Numărul redus de inspectori şi lipsa de motivare salarială constituie elemente care pot afecta eficienţa acestei instituţii”, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern prevede astfel exclusiv modificarea cadrului legal privind salarizarea funcţiilor de specialitate din cadrul ANI (director general, director, şef serviciu, inspector de integritate, pe toate cele 4 grade: superior, principal, asistent şi debutant), prin stabilirea unui salariu de bază brut lunar asimilat cu salariile inspectorilor de concurenţă şi funcţiilor de conducere din cadrul Consiliului Concurenţei.

În aceste condiţii, salariul brut lunar al unui inspector superior va creşte de la 5.601 lei la 8.285 lei, salariul unui inspector principal va fi majorat de la 4.375 lei la 7.555 lei, salariul unui inspector asistent va urca de la 2.976 lei la 6.825 lei, iar salariul acordat unui inspector debutant va creşte de la 1.924 lei la 3.902 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Fondul Proprietatea a vândut 4% din Petrom pentru aproape un miliard de lei
Fondul Proprietatea a vândut 4% din Petrom pentru aproape un miliard de lei
2,27 miliarde de acțiuni ordinare deținute în OMV Petrom S.A. au fost plasate investitorilor ca urmare a finalizării ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar joi, 20.01.2022
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar joi, 20.01.2022
Leul a început ziua la valori apropiate de cele anunţate la cursul BNR, în comparaţie cu principalele valute.
Nicușor Dan despre greva de la STB: Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Nu există un risc ca această societate să intre în insolvență sau faliment
Nicușor Dan despre greva de la STB: Îmi pare rău că șoferii au căzut în plasa acestor manipulări. Nu există un risc ...
Angajații STB sunt în grevă, iar primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că STB a depus la Tribunalul București ...