1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Chiţoiu: Într-o lună, 3.300 de angajaţi Oltchim şi Arpechim îşi pot relua activitatea

Două secţii ale combinatului Oltchim vor fi repornite în două săptămâni, urmând ca într-o lună să fie reluată 65% din activitatea combinatului, ceea ce implică 3.300 de salariaţi, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

25 sep, 2012 | Agerpres

'În principal, în termen de două săptămâni, îşi reiau două secţii activitatea, urmând ca într-o lună să se reia 65% din activitate. 3.300 de salariaţi îşi vor relua activitatea', a afirmat Daniel Chiţoiu citat de Agerpres.

Victor Ponta: Următoarea privatizare a Oltchim va avea o altă concepţie strategică

Următoarea procedură de privatizare a Oltchim, ce va fi organizată în condiţiile în care contractul de actual de vânzare cumpărare nu va fi semnat, va fi discutată cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi va avea o altă concepţie strategică, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, la o conferinţă de presă.


'Următoarea procedură de privatizare va trebui să fie total diferită. În cazul acestei proceduri am preluat dead-line-ul. Pentru procedura de la începutul anului viitor vom vorbi cu FMI să avem o altă concepţie strategică', a afirmat Victor Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că angajamentele asumate de România în acordul cu instituţiile financiare internaţionale au fost îndeplinite prin organizarea procedurilor de privatizare a Oltchim.
'FMI nu ne-a obligat să numim câştigătorul, ci să îndeplinim procedurile pentru licitaţie', a adăugat acesta.

De asemenea, premierul a prezentat situaţia companiei Oltchim şi a acţiunilor din jurul acesteia, amintind că firma rusă TISE şi-a manifestat, din 2011, interesul pentru combinat, deşi în 17 septembrie 2012 a decis să nu participe la procedurile de privatizare.
'Compania TISE şi-a manifestat interesul pentru Oltchim de anul trecut, a cumpărat caietul de sarcini, şi au comunicat, în 17 septembrie 2012, ministerului Economiei: Decizia este de a nu participa în procesul de privatizare al Oltchim. Cu toate acestea, decizia din acest moment nu exclude interesul de a coopera cu autorităţile în ceea ce priveşte o viitoare privatizare sau investiţie', a declarat Victor Ponta.

Vineri, Dan Diaconescu a fost declarat adjudecatar al licitaţiei cu ofertă în plic pentru achiziţionarea a 54,8% din capitalul social al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru care a oferit preţul de 203 milioane lei (echivalentul a circa 45 milioane euro). Banii pentru acţiuni trebuie plătiţi până la data de 1 octombrie 2012.
'Oferta semnată de Dan Diaconescu este pentru suma totală echivalentă de 45 milioane euro. Plata se va face în lei. În ziua semnării contractului trebuie făcută plata', a spus premierul Victor Ponta.

Şeful Guvernului a menţionat că, în oferta depusă, Dan Diaconescu confirma că dispune de suficiente resurse pentru a efectua plăţile şi a precizat că, în cazul în care afirmaţia se dovedeşte a fi falsă, aceasta atrage răspunderea penală.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO