Chiţoiu: Vulpescu va fi schimbat de la conducerea OPSPI

Ministrul Economiei, în subordinea căruia funcţionează Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat că, din punctul său de vedere, şeful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea instituţiei, la momentul încheierii privatizării Oltchim.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 18:48
Chiţoiu: Vulpescu va fi schimbat de la conducerea OPSPI

Declaraţia a fost susţinut la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta şi în care şi şeful Guvernului a sugerat că şeful OPSPI va fi demis din funcţie.

„Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim”, a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

El a arătat că procesul de privatizare va fi formal încheiat în 1-2 zile.

Ministrul a adăugat că a afirmat anterior că este pregătit să îşi depună mandatul în cazul unui eşec al privatizării, dar aceasta doar dacă vina i se datorează şi a precizat că nici premierul Ponta şi nici el personal nu consideră că a greşit.

„Premierul nu consideră că eu, ministrul Economiei, am greşit. După cum aţi observat, răspunderea revine comisiei de licitaţie, preşedintelui comisiei de licitaţie şi respectiv OPSPI”, a spus Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă i se pare normal ca şeful OPSPI să asculte muzică la negocieri, Chiţoiu a afirmat că acesta nu a ascultat muzică în timpul negocierilor, dar că după ce s-au încheiat negocierile, după ce participanţii la licitaţie au plecat, a pus o muzică de fond.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să răspundă concret dacă Vulpescu va fi demis, dar a sugerat că o astfel de decizie va fi luată.

„Cred că domnul Vulpescu nu mai vrea nici dânsul, şi în niciun caz nu mai vrem noi, ca să se ocupe din nou de privatizarea Oltchim”, a spus Ponta.

După ce jurnaliştii i-au spus că nu au înţeles ce vrea să zică, Ponta a răspuns: „A înţeles dânsul”, spunând că îl lasă pe Vulpescu pe mâna ministrului Economiei pentru a-i fi „tăiat capul” şi dat presei.

Săptămâna trecută, premierul Ponta i-a spus ministrului Economiei, în faţa jurnaliştilor, că şeful OPSPI va trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai clar datele legate de procesul de privatizare la Oltchim, în caz contrar urmând să fie instalată o nouă conducere la OPSPI.

„Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar”, i-a spus Ponta ministrului Economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...