1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Chiţoiu: Vulpescu va fi schimbat de la conducerea OPSPI

Ministrul Economiei, în subordinea căruia funcţionează Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat că, din punctul său de vedere, şeful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea instituţiei, la momentul încheierii privatizării Oltchim.

01 oct, 2012 | Mediafax

Declaraţia a fost susţinut la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta şi în care şi şeful Guvernului a sugerat că şeful OPSPI va fi demis din funcţie.

"Din punctul meu de vedere, domnul Vulpescu trebuie schimbat din funcţie, dar acest lucru va fi făcut în momentul încheierii procesului de privatizare la Oltchim", a spus ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

El a arătat că procesul de privatizare va fi formal încheiat în 1-2 zile.

Ministrul a adăugat că a afirmat anterior că este pregătit să îşi depună mandatul în cazul unui eşec al privatizării, dar aceasta doar dacă vina i se datorează şi a precizat că nici premierul Ponta şi nici el personal nu consideră că a greşit.

"Premierul nu consideră că eu, ministrul Economiei, am greşit. După cum aţi observat, răspunderea revine comisiei de licitaţie, preşedintelui comisiei de licitaţie şi respectiv OPSPI", a spus Chiţoiu.

Întrebat de jurnalişti dacă i se pare normal ca şeful OPSPI să asculte muzică la negocieri, Chiţoiu a afirmat că acesta nu a ascultat muzică în timpul negocierilor, dar că după ce s-au încheiat negocierile, după ce participanţii la licitaţie au plecat, a pus o muzică de fond.

Premierul Victor Ponta nu a dorit să răspundă concret dacă Vulpescu va fi demis, dar a sugerat că o astfel de decizie va fi luată.

"Cred că domnul Vulpescu nu mai vrea nici dânsul, şi în niciun caz nu mai vrem noi, ca să se ocupe din nou de privatizarea Oltchim", a spus Ponta.

După ce jurnaliştii i-au spus că nu au înţeles ce vrea să zică, Ponta a răspuns: "A înţeles dânsul", spunând că îl lasă pe Vulpescu pe mâna ministrului Economiei pentru a-i fi "tăiat capul" şi dat presei.

Săptămâna trecută, premierul Ponta i-a spus ministrului Economiei, în faţa jurnaliştilor, că şeful OPSPI va trebui să vorbească mai puţin şi să explice mai clar datele legate de procesul de privatizare la Oltchim, în caz contrar urmând să fie instalată o nouă conducere la OPSPI.

"Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar", i-a spus Ponta ministrului Economiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO