1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Cîțu: Luni putem veni cu ordonanța de rectificare a bugetului. Scădere de 20 mld. lei la venituri și creștere de 12 mld. lei la cheltuieli

Ministerul Finanțelor a pregătit Ordonanța de Rectificare a bugetului, care poate fi prezentată luni, a anunțat joi ministrul Finanțelor Florin Cîțu. Acesta a vorbit de o scădere de 20 miliarde de lei la nivelul veniturilor și de o creștere de 12 miliarde de lei a cheltuielilor.

09 apr, 2020 | ECONOMICA.net

"În ceea ce privește rectificarea bugetară, v-am prezentat o versiune preliminară. Comunicarea cu ordonatorii de credite s-a încheiat, noi trebuie să mai punem concluziile pe Ordonanța de rectificare. Suntem gata, luni am putea veni cu ea", i-a transmis ministrul Finanțelor joi premierului, în cadrul ședinței de Guvern.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că trebuie realizată o analiză exigentă. "Este clar că vom avea o scădere de venituri, în paralel cu creșterea anumitor categorii de cheltuieli și să distribuim banii cu multă parcimonie", a subliniat Orban.

Ministrul Finanțelor a menționat apoi evoluțiile estimate la nivelul veniturilor, dar și al cheltuielilor.

"Am anunțat public că este estimată deja o scădere a veniturilor de 20 de miliarde de lei și creștere de cheltuieli de 12 miliarde de lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenți cu partea de cheltuieli din buget", a spus Cîțu.

Tot joi, ministrul Finanțelor a anunțat măsuri pentru decontarea de TVA cu control ulterior.

"Ne respectăm angajamentul de a introduce mecanismul de decontare a TVA cu control ulterior", a spus și premierul Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor a subliniat că măsura este doar pe perioada stării de urgență, pentru a injecta lichiditate în sistem. "Luna trecută am rambursat 4 miliarde de lei și acum vom rambursa mai rapid, pentru a avea companiile acces la lichidități", a continuat ministrul Finanțelor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO