1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

CIECH Soda România anunţă că va opri producţia la singura fabrică de sodă din ţară şi ar putea concedia majoritatea angajaţilor

CIECH Soda România, singurul producător de sodă din România rămas în funcţiune, a anunţat vineri că este forţat să demareze procesul de oprire a producţiei la uzina sa din Râmnicu Vâlcea, începând cu 18 septembrie 2019 şi că, în cazul unei opriri pe termen lung, compania va fi nevoită să înceteze contractele de muncă pentru majoritatea angajaţilor săi, potrivit News.ro.

09 aug, 2019 | News.ro

"Cu toate că a depus mari eforturi pentru a menţine în viaţă singura fabrică de sodă calcinată din ţară, CIECH este forţată să ia astfel de decizii din cauza recentelor majorări ale preţului aburului industrial până la un nivel nesustenabil, operate de către unicul său furnizor, CET Govora", arată compania într-un comunicat.

Aflată în insolvenţă încă din 2016 şi afectată de recenta alunecare de teren de la mina Alunu, CET Govora a denunţat în mod unilateral, în 18 iunie, contractul pentru livrarea aburului industrial către CIECH Soda România. Preţul actual abia fusese stabilit pe 1 aprilie şi trebuia să fie valabil până la 31 decembrie 2020. Conform noilor condiţii, este impusă o nouă creştere a preţului aburului, a doua din acest an, cu aproape 135% mai mult faţă anul trecut (incluzând certificatele de dioxid de carbon), precizează compania, potrivit News.ro.

Grupul CIECH precizează că a avut în permanenţă o atitudine deschisă spre cooperare şi a solicitat de asemenea sprijinul autorităţilor până la cel mai înalt nivel pentru a încerca să ajungă la o înţelegere cu CET Govora. Cu toate acestea, acceptarea noului preţ de către CIECH Soda România ar însemna mari pierderi financiare pentru companie, spun reprezentanţii companiei poloneze.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO