Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34% în primul semestru al anului

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon a avut o cifră de afaceri de 73,7 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creştere cu 34% faţă de perioada similară a anului 2019, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - vin, 16 aug. 2019, 13:49
Cifra de afaceri a Cemacon a crescut cu 34% în primul semestru al anului

La 30 iunie 2019, compania înregistrează un profit operaţional de 22 milioane de lei şi un profit net de 13,8 milioane de lei.

„După un prim trimestru din 2019 cu o cerere galopantă care a determinat vânzări record în piaţa de blocuri ceramice, al doilea trimestru, influenţat de perioada prelungită de vreme nefavorabilă lucrărilor de construcţii, a adus o plafonare a cantităţilor cerute şi chiar scăderi la nivelul pieţei de zidării. În acest context, la Cemacon am găsit soluţiile comerciale astfel încât să închidem primul semestru cu afaceri cu 34% mai mari decât în anul anterior, în condiţii de leadership din perspectiva profitabilităţii în sector”, a declarat Liviu Stoleru, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

Totodată, eficienţa şi productivitatea crescute ale facilităţilor de producţie, inclusiv ale noii fabrici de buiandrugi inaugurate la finalul anului 2018, precum şi a produsele noi introduse în portofoliul Cemacon au contribuit la atingerea unor rezultate financiare performante.

„Eforturile ultimilor ani de diferenţiere şi poziţionare premium a portofoliului EVOCERAMIC, precum şi introducerea de produse noi şi inovatoare, în primul rând suită de produse cu vată bazaltică, au permis menţinerea unui nivel de preţ competitiv şi echilibrarea presiunii crescute la nivelul costurilor ca urmare a accelerării creşterii preţului la gaz, electricitate şi combustibili împreună cu salariile care au afectat deopotrivă sectorul”, a mai spus Stoleru, citat în comunicat.

Succesele în atragerea de finanţări nerambursabile, cu 3 proiecte aflate în implementare în prezent, dintre care cel mai semnificativ priveşte implementarea unei centrale de cogenerare pe platforma industrială de la Recea, permit accelerarea investiţiilor în eficientizare, dar şi derularea unor programe puternice de dezvoltare a resursei umane în companie, a completat el.

Cemacon este liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel naţional.

Compania este listată la Bursă de Valori Bucureşti şi este deţinută de Dedeman şi Business Opportunity for Romania, fond de investiţii al Erste Group.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...