Cifra de afaceri a Chimcomplex a scăzut în primul semestru cu 3%, la 93,2 milioane lei

Cifra de afaceri a combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB), controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a scăzut în primul semestru cu 3,3%, la 93,2 milioane lei (21,2 milioane euro), iar profitul net coborât cu 14%, la 4,2 milioane lei (956.000 de euro).
Economica.net - lun, 19 aug. 2013, 16:36
Cifra de afaceri a Chimcomplex a scăzut în primul semestru cu 3%, la 93,2 milioane lei

În prima jumătate a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 96,5 milioane lei şi un profit net de 4,9 milioane lei.

Veniturile au avansat cu 1,6% în primele şase luni din acest an, la 101,2 milioane lei (23 milioane euro), iar cheltuielile au crescut cu 2,6%, la 96,1 milioane lei (21,9 milioane euro), potrivit unui raport transmis, luni, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada similară a anului 2012, Chimcomplex a consemnat venituri de 99,6 milioane lei şi cheltuieli de 93,7 milioane lei.

Veniturile din vânzări de produse şi prestări de servicii au fost de 91,6 milioane lei (20,8 milioane euro), din care exporturile au reprezentat 48,2 milioane lei (11 milioane euro), respectiv 53%. În primele şase luni ale anului trecut, vânzările de produse şi prestări servicii au fost de 95,1 milioane lei, din care exporturile au reprezentat 64,6 milioane de lei, respectiv 68%. Scăderea a fost determinată în principal de diminuarea preţurilor de livrare de pe piaţa externă, potrivit companiei.

„Pe fondul restrângerii activităţii industriale din România, la nivelul consumatorilor tradiţionali, Chimcomplex şi-a reorientat volumul vânzărilor pe piaţa regională. Pe piaţa internă clienţii din industria energetică şi metalurgică feroasă şi-au redus semnificativ consumul de produse chimice. Pentru a compensa efectele negative ale acestei situaţii, Chimcomplex şi-a dezvoltat vânzările pe piaţa internă aferentă consumatorilor din industria metalurgică nefreroasă, tratarea apelor şi industria alimentară”, se arată în raport.

Vuza a depus în luna septembrie a anului trecut două oferte pentru cumpărarea acţiunilor pe care statul le deţine la combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT). Ofertele au fost prezentate prin Chimcomplex şi AISA Invest. Licitaţia a fost adjudecată de Dan Diaconescu şi ulterior anulată.

Vuza deţine, prin firma A2 Impex Ploieşti, 83,82% din acţiunile Chimcomplex, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului are 12,9% din titluri.

Cel mai recent transfer cu acţiunile Chimcomplex a fost realizat vineri, când preţul a stagnat la 0,8 lei. La acest preţ capitalizarea companiei este de 103,4 milioane lei (23,2 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...