Cifra de afaceri a companiei Farmaceutica Remedia a crescut în primul trimestru cu 7%

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a înregistrat în primul trimestru o cifră de afaceri în creştere cu 7%, la 54 milioane lei (12,4 milioane euro), şi un profit în scădere cu 10%, la 2,2 milioane lei (519.000 de euro).
Economica.net - mie, 02 mai 2012, 17:02
Cifra de afaceri a companiei Farmaceutica Remedia a crescut în primul trimestru cu 7%

În primele trei luni ale anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 50,6 milioane lei şi un profit de 2,5 milioane lei.

Veniturile au crescut în primul trimestru din acest an cu 6%, la 54,8 milioane lei (12,6 milioane euro), iar cheltuielile au avansat cu 7%, la 52 milioane lei (11,9 milioane euro), potrivit informaţiilor transmise, miercuri, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În perioada similară din 2011, distribuitorul de medicamente a consemnat venituri de 51,6 milioane lei şi cheltuieli de 48,6 milioane lei.

Compania estimează pentru acest an obţinerea unui profit brut de 8,7 milioane lei, cu 61% mai mare faţă de câştigul brut din 2011, de 5,4 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli. Veniturile totale ar urma să urce cu 27%, la 260,8 milioane lei, iar cheltuielile să avanseze cu 16%, la 252,4 milioane lei.

Farmaceutica Remedia are o reţea de opt depozite, un lanţ de 53 de farmacii şi şapte unităţi deţinute indirect.
Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Norbert Ţăruş, are 66,05% din acţiunile companiei.

În acţionariat se mai regăşeste omul de afaceri Lutz Stache, care deţine indirect 16,49% din titluri, atât în nume propriu, cât şi prin firma AHG Simcor Industry, filiala din România a companiei germane AHG Industry, pe care le controlează.

Acţiunile Farmaceutica Remedia au stagnat în şedinţa bursieră de miercuri la 0,251 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 26,6 milioane lei (6 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...