Cifra de afaceri a Elefant a crescut cu 25% în 2019, compania urmând ca în acest să intre pe profit

Compania Elefant Online, S.A., ce administrează magazinul online elefant.ro., anunță prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net, că a reușit în 2019 să-și crească cifra de afaceri anul trecut cu 25% față de 2018, ajungând la  astfel la 36,2 milioane euro.
Economica.net - lun, 09 mart. 2020, 14:25
Cifra de afaceri a Elefant a crescut cu 25% în 2019, compania urmând ca în acest să intre pe profit

Creșterea a fost realizată cu un efort financiar la jumătate decât în urmă cu doi ani. Deși negativ, EBITDA a ajuns de la -2,9 milioane euro în 2018, la -1,4 milioane euro în 2019.

“2019 a fost un an al consolidării întregului business elefant.ro. A trebuit să analizăm cu atenție modelul de business optim pentru elefant.ro pe termen lung, să facem alegerile corecte care să ne ajute în 2020 să îndeplinim câteva obiective importante și să întărim baza de dezvoltare pentru anii următori. Tehnic, am migrat de la vechea platformă la una nouă care ne oferă în primul rând o scalabilitate foarte bună și care în 2019 ne-a ajutat să avem cel mai bun Black Friday din istoria companiei. În acest an urmărim că elefant.ro să devină profitabil și așteptăm un EBITDA pozitiv de 500.000 de euro”, a explicat Sergiu Chircă, CEO al elefant.ro.

Început în 2019 și continuat în 2020, proiectul de extindere a prezenței offline a elefant.ro s-a concretizat prin deschiderea de puncte de vânzare în mai multe benzinării Rompetrol la nivel național, dar și prin inaugurarea unor puncte de livrare și vânzare în hypermarketuri precum Auchan Titan sau Auchan Drumul Taberei. Diversificarea punctelor de prezență elefant.ro la nivel național va continuă pe tot parcursul acestui an.

“Preconizăm o creștere de minimum 20% în acest an a cifrei de afaceri. Ne așteptăm că un procent de 90% din venituri să fie asigurat de operațiunile curente online, 5% de operațiunile din Republica Moldova și 5% din offline”, completează Sergiu Chircă.

Site-ul elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din București și din țară, precum și prin partenerii strategici la nivel național. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afară țării deschizând o filiala la Chișinău, în Republica Moldova – magazinul online local elefant.md.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...