Cifra de afaceri a eMAG în România a crescut cu 28% în 2015, la 1,39 miliarde lei

Cifra de afaceri a retailerului eMAG în România a crescut cu 28% în anul 2015 şi s-a situat la 1,39 miliarde lei, a anunţat marţi, la o întâlnire cu presa, Iulian Stanciu, CEO al holding-ului eMAG, potrivit Agerpres.
Economica.net - mar, 30 aug. 2016, 14:32
Cifra de afaceri a eMAG în România a crescut cu 28% în 2015, la 1,39 miliarde lei

Compania Dante International, care operează eMAG pe pieţele din România, Bulgaria şi Ungaria, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,67 miliarde lei, în creştere cu 34%, iar luând în calcul şi afacerile din Polonia, unde eMAG a preluat în urmă cu un an compania Agito, cifra de afaceri a eMAG pe cele patru pieţe a totalizat 1,95 miliarde lei, în creştere cu 56%, a precizat Stanciu.

Compania estimează că în 2018 cifra de afaceri va depăşi pragul de un miliard de euro, iar în 2017 acest prag va fi depăşit de valoarea produselor comandate pe platforma eMAG Marketplace.

„România este o piață cheie pentru Naspers, iar comerțul online este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din regiune în următorii ani. Business românesc, lider în ecommerce, creat și condus de o echipă talentată și dedicată, eMAG este în poziția ideală să beneficieze de această creștere. Ne bucură faptul că putem susține aceste planuri”, a spus Bob van Dijk, CEO Naspers, într-o conferinţă de presă. Grupul sud-african Naspers deţine 76% din acţiunile eMAG, restul părţilor sociale revenindu-i lui Stanciu. Naspers mai deţine în România OLX, PayU, Autovit, Conversion, Fashion Days şi Depanero.

„Ecommerce este un model de tehnologie care salvează timp și bani. Investim în tehnologie dezvoltată în România și exportăm acest model în Bulgaria, Ungaria și Polonia”, a afirmat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Anul trecut, retailerul online eMAG a investit 48 de milioane de euro, din care 24 milioane euro în dezvoltarea internaţională, 15 milioane euro în dezvoltarea platformei eMAG, trei milioane euro în infrastructura IT, două milioane euro în dezvoltarea brandului şi câte un milion de euro pentru logistică şi dezvoltarea angajaţilor.

Potrivit lui Tudor Manea, director general al eMAG România, numărul produselor listate pe platforma eMAG Marketplace a depăşit un milion în luna iulie 2016, reprezentând 17.500 de branduri, în condiţiile în care, spre exemplu, cel mai mare hypermarket fizic din România are în oferă circa 50.000 de produse.

Aproximativ 10% din cele peste un milion de produse listate sunt vândute de eMAG, iar restul de către cei 1.600 de comercianţi prezenţi pe eMAG Marketplace. Conform lui Iulian Stanciu, eMAG vrea să dezvolte această plaformă, iar într-un an numărul comercianţilor să ajungă la 4.000.

Tudor Manea a precizat că, până la finalul lunii octombrie, eMAG România îşi propune să ajungă la 200 de puncte de vâzare, din care 120 printr-un parteneriat cu Poşta Română. De asemenea, eMAG România vrea să deschidă trei depozite regionale – la Braşov, Cluj şi Timişoara, pentru livrarea produselor mari, urmând să ajungă în T4 2016 la spaţii de depozitare de 100.000 mp în Bucureşti şi în ţară.

De la 1 septembrie, eMAg România va lansa un serviciu de livrare în numai două ore, în Bucureşti, 24/7.

Grupul eMAG Are 2.900 de angajaţi, din care 2.400 în România, unde este localizat tot managementul grupului şi toată partea de tehnologie. În iulie 2016, retailerul a înregistrat 27,1 milioane de vizite, din care 19 milioane de vizite de la utilizatori din România (70%). Traficul de pe dispozitive mobile s-a dublat şi reprezintă circa 55% din total.

Compania are o echipă de 600 de programatori care lucrează la dezvoltarea platformei tehnologice, iar în următorii doi ani va angaja alţi 300, a anunţat Stanciu.

Acţionarul majoritar al eMAG este grupul sud-african Naspers, unul din cei mari investitori globali în tehnologie. Grupul este prezent în 130 de ţări, are o capitalizare bursieră de 75 miliarde dolari, iar în ultimul an fiscal a înregistrat venituri de 12,2 miliarde dolari şi un profit de 1,2 miliarde dolari, a precizat Bob van Dijk, CEO Naspers.

Naspers a investit în România în companii precum eMAG, OLX, PayU, Autovit, Conversion, FashionDays, Depanero, iar printre motivele pentru care România este o destinaţie favorită de investiţii pentru Naspers figurează dimensiunea pieţei, rata de penetrare a internetului, resursele umane în IT, creşterea PIB/locuitor, de aproape 10.000 de dolari şi rata de creştere de aproape 30% anual în domeniul e-commerce (15% luând în calcul şi retailul tradiţional), a arătat Bob van Dijk.A

Te-ar mai putea interesa și
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs căutat în disperare de constructori: garanții pentru stat. Consilier al lui Obama, în spatele firmei
O altă firmă din Bulgaria se ridică, cu „numărul doi” din Euroins România în conducere. Țintește un produs ...
Cyber Level Ins, un broker de asigurări înregistrat în Bulgaria și legat direct de liderul pieței de asigurări RCA de la sud de Dunăre, Lev Ins, a început să fie foarte dinamic pe piața......
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce ...
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...