Cifra de afaceri a GSMnet a depășit 30 de milioane de euro în 2022

GSMnet, liderul pe piața de accesorii și componente GSM din România, și-a prezentat rezultatele financiare obținute de companie în 2022. Astfel, compania Mobiparts, deținătorul brandului GSMnet raportează o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în ușoară creștere față de anul precedent. Pentru 2023, retailerul estimează o creștere a business-ului și anunță investiții noi.
Ion Dobreanu - lun, 20 mart. 2023, 19:51
Cifra de afaceri a GSMnet a depășit 30 de milioane de euro în 2022

Compania Mobiparts, cu sediul in Constanța, a intrat pe piața accesoriilor și componentelor GSM din România în urmă cu peste 15 ani prin platforma online www.gsmnet.ro, având o gama variată de produse. Magazinul se adresează atât persoanelor fizice, cât și revânzătorilor. Segmentul B2B este în prezent format dintr-o rețea de peste 5000 de companii la nivel local, dar și internațional, care generează circa 65% din cifra de afaceri a companiei.

Business-ul a crescut constant, ca răspuns la cererea tot mai mare de piese de schimb sau accesorii pentru smartphone-uri, dar și pentru alte gadget-uri. Dacă în 2008, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, în 2016 compania atinsese o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Evoluția business-ului a accelerat ulterior, astfel că, în 2022, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro înregistrând o ușoară creștere față de anul precedent, în ciuda inflației și a contextului geopolitic din regiune.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2022, echipa GSMnet număra 60 de angajați, fiind realizate investiții importante la nivel de echipă, dar și investiții în plan logistic, fiind sporit spațiul de depozitare cu până la 500 de metri pătrați. În plus, compania a investit în montarea de panouri voltaice pe acoperișurile sediilor, ce vor genera energie verde și vor contribui la reducerea impactului asupra mediului.

”Avem mai bine de 15 ani experiență în domeniul comercializării accesoriilor și componentelor GSM, iar acest lucru ne recomandă ca un partener de încredere, atât pentru furnizori cât și pentru clienți. Mizăm pe un portofoliu de produse diversificat, procesarea imediată a comenzilor, programe de loialitate și suport dedicat și specializat pentru partenerii B2B”, a declarat Bogdan Cioroianu (foto), director general și fondator al companiei.

De-a lungul ultimilor ani, GSMnet și-a consolidat poziția de lider pe piața accesoriilor și componentelor GSM din România prin concretizarea unor parteneriate cu branduri internaționale de renume și de încredere. Astfel, în 2020, GSMnet a devenit distribuitor oficial pentru produsele OnePlus. Un an mai târziu, retailerul local devenea distribuitor oficial și pentru produsele din gama Huawei. În 2022 au fost încheiate trei astfel de parteneriate semnificative, cu vivo, Oppo și RealMe. Totodată, GSMnet se află în discuții continue și cu alți mari producători de accesorii și componente GSM pentru a stabili noi parteneriate.

GSMnet s-a concentrat în paralel și pe dezvoltarea unor branduri proprii. Astfel, clienții magazinului online pot achiziționa produse de calitate, practice și la un preț competitiv din gamele BluePower și BlueShield.

Pentru 2023, Mobiparts estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 10% față de anul recent încheiat. Pentru a atinge acest obiectiv, compania își propune extinderea portofoliului de produse de interes pentru clienți, extinderea echipei dar și extinderea portofoliului de servicii pentru partneri.

”Pentru a susține această creștere pentru 2023, avem în plan să continuăm dezvoltarea în plan logistic, dorind să extindem spațiul de birouri cu până la 400 de metri pătrați si să mărim spațiile de depozitare, care vor fi deservite și de către o rampă de acces pentru tiruri de mare tonaj. În același timp dorim să mărim echipa GSMnet pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și pentru a le oferi cele mai bune servicii”, a mai spus Bogdan Cioroianu

Te-ar mai putea interesa și
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România organizează luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor solicitând aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la CFR......
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, finalizarea lucrărilor la tronsonul de 13 kilometri din reţeaua ...
Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end
Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end
Miile de panouri fotovoltaice din Germania au stabilit sâmbătă un nou record în ceea ce priveşte producţia de energie ...
Lira turcească s-a depreciat după ce Erdogan a câştigat un nou mandat de cinci ani la putere
Lira turcească s-a depreciat după ce Erdogan a câştigat un nou mandat de cinci ani la putere
Moneda turcească s-a depreciat după ce Recep Tayyip Erdogan a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, organizat ...