1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Cifra de afaceri a Rompetrol Rafinare a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 18%

Compania Rompetrol Rafinare a anunțat astăzi că în primul trimestru al acestui an a avut o cifra de afaceri de 929.138.080 de dolari, în scădere cu 18% față de perioada similară a anului trecut, când cifra de afaceri realizată a fost de 1.138.254.803 dolari.

14 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Rezultatele mai slabe de la începutul lui 2020 au fost influențate de volatilitatea din piața petrolului și gazelor,  care a stat sub semnul scăderilor drastice din piața de petrol și gaze, determinate de măsurile restrictive impuse odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19.

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG Internațional, a înregistrat rezultate financiare afectate de diminuarea semnificativă a marjelor brute de rafinare, înjumătățite față de nivelul din anul precedent. De asemenea, rezultatul financiar consolidat a fost afectat și de condițiile meteorologice nefavorabile înregistrate în primele două luni ale lui 2020, care au dus la blocaje în aprovizionarea cu materii prime. Apoi, în luna martie, Rafinăria Petromidia și-a întrerupt operarea pentru lucrările de revizie programată.


În același timp, deprecierea monedei naționale în raport cu euro și dolarul a dus la o presiune suplimentară pe marjele de rafinare.  Pe fondul situației actuale, compania a luat măsuri de prevenire și protejare a angajaților, colaboratorilor și clienților, prin adaptarea strategiei generale la contextul global.
      
Rompetrol Rafinare a finalizat cu succes, în perioada 13 martie – 28 aprilie, lucrările de revizie a Rafinăriei Petromidia, operațiune menită să sporească nivelul de siguranță în operarea instalațiilor și să creeze un mediu stabil pentru viitoarele proiecte de dezvoltare a activităților de procesare a materiilor prime.

Pe fondul opririi instalațiilor în primul trimestru, Rompetrol Rafinare a consemnat în primele trei luni din 2020 o cifră de afaceri brută de peste 929 de milioane de dolari. De asemenea, rezultatul operațional (EBITDA) a fost puternic afectat de volatilitatea ridicată a mediului de piață a petrolului și gazelor.

Compania a înregistrat un rezultat net negativ, de 87,8 milioane de dolari în primul trimestru al anului, în scădere față de rezultatul net negativ din aceeași perioadă a anului trecut – 14 milioane de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO