1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Cifra de afaceri a Unilever a scăzut cu 3% în 2013

Grupul anglo-olandez Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, a anunţat marţi o scădere de 3% a cifrei de afaceri anuale până la 49,8 miliarde de euro, semn că încetinirea economiilor emergente începe să afecteze performanţele marilor companii, transmite Reuters.

21 ian, 2014 | Agerpres

Producătorul ceaiurilor Lipton şi al săpunurilor Dove a adăugat că scăderea cifrei sale de afaceri se explică şi prin efectul negativ al cursului de schimb şi prin vânzarea anumitor active. În schimb, profitul net anual al Unilever a crescut cu 9% până la 5,26 miliarde de euro.

'Pe viitor, ne aşteptăm la continuare volatilităţii în mediul extern şi vom poziţia Unilever în conformitate', a declarat directorul general de la Unilever, Paul Polman.

Unilever realizează aproximativ 60% din vânzările sale în China, India şi alte pieţe emergente, o cifră semnificativ mai mare decât cea de 39% a grupului american Procter & Gamble Co., cel mai mare producător mondial de bunuri de larg consum. În plus, în cazul Unilever, vânzările de produse de îngrijire personală, care sunt responsabile pentru 35% din vânzările sale şi sunt o componentă cheie a prezenţei pe pieţele emergente, au înregistrat anul trecut o creştere de 7,3% după o creştere de 10% în 2012, aceasta fiind prima încetinire din ultimii şase ani.

Unilever are 163.000 de angajaţi şi este prezentă în peste 100 de ţări. Compania este pe piaţa românească din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă - România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO