1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 7% în T1. Cele mai mari vânzări, carburanţii şi produsele nealimentare

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele trei luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,9%, respectiv cu 7,4%, raportat la perioada similară din 2016, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

04 mai, 2017 | Agerpres

În luna martie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de februarie, a crescut, atât ca serie brută, cu 16,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 7,7%.

În perioada 1 ianuarie - 31 martie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,9% pe fondul creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+9,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 31.III.2017, comparativ cu perioada 1.I - 31.III.2016, a înregistrat o creştere cu 7,4%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,4%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a urcat pe ansamblu cu 16,4%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+25,0%), vânzărilor de produse nealimentare (+17,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,0%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,4%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016, a înregistrat o creştere cu 9,2%, ca urmare a creşterilor consemnate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,1%), vânzările de produse nealimentare (+12,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016, a crescut cu 7,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO