Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 7% în T1. Cele mai mari vânzări, carburanţii şi produsele nealimentare

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele trei luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,9%, respectiv cu 7,4%, raportat la perioada similară din 2016, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - joi, 04 mai 2017, 06:41
Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 7% în T1. Cele mai mari vânzări, carburanţii şi produsele nealimentare

În luna martie 2017, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de februarie, a crescut, atât ca serie brută, cu 16,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,2%, respectiv cu 7,7%.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,9% pe fondul creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+9,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.III.2017, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2016, a înregistrat o creştere cu 7,4%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,4%), vânzărilor de produse nealimentare (+10,3%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a urcat pe ansamblu cu 16,4%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+25,0%), vânzărilor de produse nealimentare (+17,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,0%, ca urmare a creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,4%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

Cifra de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016, a înregistrat o creştere cu 9,2%, ca urmare a creşterilor consemnate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,1%), vânzările de produse nealimentare (+12,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016, a crescut cu 7,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...