Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule, în urcare în primele 6 luni cu 13,5%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele şase luni din 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,5% şi, respectiv, 14,7%, relevă datele Institutului Naţional de Statistică, date vineri publicităţii.
Economica.net - vin, 11 aug. 2017, 09:18
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule, în urcare în primele 6 luni cu 13,5%

În aceeaşi perioadă de referinţă, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 11,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,9%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2017, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o urcare cu 2,8%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+5,0%) şi activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+3,9%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,2%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2017, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 5,6%, datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,6%) şi la activităţile de spălare, curăţarea şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+0,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,2%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017 faţă de luna precedentă a scăzut cu 0,7%.

Datele INS arată că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2017, comparativ cu luna iunie 2016 a înregistrat o creştere cu 9,9%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+54,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+38,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+5,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017 a înregistrat pe total o creştere cu 12,0% faţă de luna iunie 2016.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,1% mai mare comparativ cu luna iunie 2016, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+21,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+15,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+13,3%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,1%). Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-22,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2017 a crescut cu 14,9% comparativ cu luna iunie 2016.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 13,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+36,7%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+28,6%), comerţul cu autovehicule (+12,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,8%).

Totodată, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 14,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,5%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+8,1%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au scăzut cu 12,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 iunie 2017 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...