Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,6%, în primele cinci luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni faţă de perioada similară a anului trecut atât ca serie brută cu 6,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 12:08
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,6%, în primele cinci luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16%.

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%), la comerţul cu autovehicule (+5,5%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,3%).

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2019 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,2% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+25,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 7,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1 ianuarie -31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2018.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 14% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+16,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 3,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 8,0% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,4%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 9,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,0%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a înregistrat o creştere cu 6,8% faţă de luna mai 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,0%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a crescut cu 15,7% comparativ cu luna mai 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii administrate  de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea afară din BII, banca rusească  la care fondurile au luat obligațiuni – PROIECT
Fondurile de pensii administrate de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea ...
NN Pensii, BCR Erste Asset Management, BRD Asset Management, Banca Transilvania, BRD Pensii, BCR Pensii şi BT Asset Management, prin fondurile pe care le administrează, sunt principalii investitori......
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile ...
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului ...
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică ...