Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,6%, în primele cinci luni

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele cinci luni faţă de perioada similară a anului trecut atât ca serie brută cu 6,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.
Economica.net - lun, 15 iul. 2019, 12:08
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete, în creştere cu 6,6%, în primele cinci luni

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16%.

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%), la comerţul cu autovehicule (+5,5%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,3%).

În perioada 1 ianuarie – 31 mai 2019 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,9%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,2% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+25,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,9%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,8%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 7,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1 ianuarie -31 mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2018.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 14% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+16,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 3,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 8,0% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+10,7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,4%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 9,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+41,0%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a înregistrat o creştere cu 6,8% faţă de luna mai 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,2% mai mare comparativ cu luna mai 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+22,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,8%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+19,3%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,0%). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 11,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019 a crescut cu 15,7% comparativ cu luna mai 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față de valoarea de 78,10 milioane euro raportată în urmă cu un an.......
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...