Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere în primul semestru

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primul semestru al anului în curs, atât ca serie brută, cu 16,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,2%, în timp ce volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat ca serie brută cu 11,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14%, faţă de perioada similară din 2022, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - vin, 18 aug. 2023, 10:23
Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, în creştere în primul semestru

Potrivit INS, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 16,4%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+27,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,9%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,6%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 8,6%, scrie Agerpres.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 iunie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 17,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,1% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+52,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,1%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,7%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-12,2%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-3,7%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,0%). Comerţul cu autovehicule a crescut cu 3,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 3,2%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,2%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,9%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-6,8%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,8%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-2,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,2%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2023, comparativ cu luna iunie 2022, a înregistrat o creştere cu 14,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+26,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,5%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-12,6%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023, a înregistrat o creştere cu 20,8% faţă de luna iunie 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,0% mai mare comparativ cu luna iunie 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+38,0%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,6%).

Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-10,3%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2023 a scăzut cu 1,3%, comparativ cu luna iunie 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, spune Grindeanu
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul ...
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova (A7), lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, că la finalul lunii iulie......
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform ...
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...