Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%, în primele 7 luni

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele şapte luni ale anului în curs, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,4%, respectiv cu 14,3%, raportat la perioada similară din 2020, potrivit datelor remise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
AGERPRES - joi, 16 sept. 2021, 10:32
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%, în primele 7 luni

În luna iulie 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 10,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,7%, scrie Agerpres.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în iulie 2021 atât ca serie brută, cu 21,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,9%.

În primele şapte luni din 2021, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în termeni nominali, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 17,4%, datorită creşterii comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+22,4%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+21,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+18,7%), comerţului cu ridicata nespecializat (+17,4%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,1%) şi activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,6%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 14,3%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 10,2%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+100,3%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+23,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,8%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,1%) şi din comerţul cu ridicata nespecializat (+1,4%). Scăderi au înregistrat: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,1%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,2%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2021, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 1,7%.

În iulie 2021, comparativ cu iulie 2020, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în termeni nominali, a urcat pe ansamblu cu 21,3%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+66,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+30,0%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+20,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+20,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,1%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,9%). Comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 5,5%.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2021, comparativ cu luna iulie 2020, în termeni nominali, a crescut, pe ansamblu, cu 19,9%.

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...