Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,7%, în 2016

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut ca serie brută cu 7,7% faţă de anul 2015, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 13 feb. 2017, 07:34
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 7,7%, în 2016

‘Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2016 comparativ cu anul 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,7%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+25,5%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,0%), comerţului cu ridicata nespecializat (+11,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+4,2%)’, se arată în document.

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,1%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%).

Conform INS, în luna decembrie 2016, comparativ cu cea anterioară, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut atât ca serie brută cu 6,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

‘Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cu 2,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%’, menţionează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...