Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 9,3% în aprilie

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerţ, a avansat în aprilie cu 9,3% faţă de aceeaşi lună din 2015, ritm accelerat comparativ cu cel din martie, creştere susţinută de comerţul cu maşini, echipamente şi bunuri de consum nealimentare, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - mie, 15 iun. 2016, 06:51
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 9,3% în aprilie

În martie, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 8,3% în ritm anual, impulsionate de comerţul cu maşini, scrie News.ro.

Cumulat pe primele patru luni, afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat, în aprilie 2016, în comerţul cu ridicata de maşini, echipamente şi furnituri, sector în care afacerile au fost mai mari cu 28% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, potrivit datelor INS.

Comerţul en gros cu bunuri de consum nealimentare a avansat în aprilie cu 17,8%, iar afacerile cu produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 17,5%.

Faţă de luna anterioară, comerţul en gros a scăzut în aprilie cu 6,6% pe serie brută, dar a avansat cu 1% în cifre ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi variaţiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerţul dintre firme cu autovehicule şi motociclete.

Comerţul cu ridicata este practicat în special de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari, pe care le revând în cantităţi mai mici altor comercianţi sau clienţi finali.

Anul trecut, comerţul en gros a înregistrat un avans de 4,1% comparativ cu 2014, în special ca urmare a creşterii cu 17,4% din afacerile cu echipamente informatice şi de telecomunicaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...