Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut cu 0,6%, în februarie

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%, respectiv cu 0,7%, în februarie 2015, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 12:06
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut cu 0,6%, în februarie

Statistica relevă că afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, în luna februarie 2015, comparativ cu luna februarie 2014, în termeni nominali, a înregistrat o scădere cu 0,6% din cauza rezultatelor negative din activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-7,1%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-3,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-2,3%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-1,6%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,5%), scrie Agerpres.

Creşteri au înregistrat comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+9,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+8,5%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,2%).

La nivelul lunii februarie 2015, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o scădere cu 0,7% din cauza diminuării comerţului cu ridicata specializat al altor produse (-3,9%), activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (-3,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,3%) şi comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-1,3%). Creşteri au consemnat: comerţul cu ridicata nespecializat (+5,5%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+4,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+4,1%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+3,8%).

Conform datelor INS, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9%, ca urmare a creşterii, printre altele, a comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+27,4%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+23,1%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+8,7%).

La polul opus, scăderi au înregistrat comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-10,5%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-2,4%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a scăzut cu 0,3%, din cauza reducerii activităţii din comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-8,2%). Majorări ale afacerilor s-au consemnat în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,2%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+1,1%).

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută (+0,4), cât şi ca serie ajustată, cu 0,5%, în special datorită comerţului cu ridicata nespecializat (+9,5%, ca serie brută, respectiv +8,5%, ca serie ajustată).

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...