Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26,6% în primele nouă luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut în termeni nominali cu 26,6%, în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
AGERPRES - lun, 14 nov. 2022, 10:58
Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 26,6% în primele nouă luni ale anului

Potrivit INS, creşterea a fost susţinută de avansul din industria extractivă (+113,7%) şi din industria prelucrătoare (+24,2%), scrie Agerpres.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (+112,2%), industria bunurilor intermediare (+25,4%), industria bunurilor de uz curent (+22,8%), industria bunurilor de capital (+17,9%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,2%).

În luna septembrie 2022, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă) a crescut, în termeni nominali, atât faţă de luna august 2022 cu 12,4%, cât şi faţă de luna septembrie 2021, cu 29,8%.

„Cifra de afaceri din industrie, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe total, cu 12,4%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+13,5%). Industria extractivă a scăzut cu 12%”, arată INS.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+32,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+15,3%), industria bunurilor intermediare (+9,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+1,6%). Pe de altă parte, industria energetică a scăzut cu 10,4%.

De asemenea, în septembrie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cifra de afaceri din industrie a crescut în în termeni nominali, pe ansamblu, cu 29,8%, datorită creşterilor înregistrate în industria extractivă (+63,1%) şi în industria prelucrătoare (+28,8%).

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+96,6%), industria bunurilor de capital (+41,0%), industria bunurilor de uz curent (+19,7%), industria bunurilor intermediare (+19,5%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,4%).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...