Cifra de afaceri din servicii, în creştere cu 8,1%, în primele şapte luni – serie brută

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,1%, ca serie brută, în primele şapte luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2014, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - lun, 14 sept. 2015, 09:01
Cifra de afaceri din servicii, în creştere cu 8,1%, în primele şapte luni - serie brută

Această evoluţie s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, cu 23,7%, la activităţi precum cele de transporturi, cu 12,4%, de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, respectiv difuzare şi transmitere de programe, cu 3,9%, comunicaţii, cu 3,7%, precum şi creşterilor generate de alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,1%).

‘În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2015 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+21,8%), transporturi (+12,3%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+4,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,6%) şi la activităţile de comunicaţii (+3,3%)’, informează INS.

În luna iulie 2015, comparativ cu luna anterioară, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, în termeni nominali, a rămas la acelaşi nivel. Potrivit INS, creşteri au înregistrat activităţile de transport, cu 5,7% şi activităţile de comunicaţii, cu 4%. În schimb, scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, respectiv difuzare şi transmitere de programe, cu 16,1%, activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei cu 11,4%, precum şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, cu 3,5%.

Totodată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2015, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 0,2% ca urmare a creşterii altor servicii furnizate în principal întreprinderilor, cu 1,7%, activităţilor de comunicaţii, cu 1,5% şi activităţilor de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei cu 0,4%.

Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, respectiv difuzare şi transmitere de programe, cu 0,5% şi transporturile, cu 0,1%.

Conform INS, în luna iulie 2015, comparativ cu aceeaşi lună din 2014, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, ca serie brută, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, cu 22,0%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe, cu 13,2%, transporturi, cu 10,6%, activităţile de comunicaţii, cu 8,1% şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, cu 3,9%.

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2015, comparativ cu luna iulie 2014, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, cu 21,4%, transporturi, cu 11,2%, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, respectiv difuzare şi transmitere de programe, cu 10,1%, activităţile de comunicaţii, cu 5,8% şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, cu 2,9%.

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...