Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut cu peste 29%, ca serie brută, în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 29,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,4%, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii.
Economica.net - mie, 12 mart. 2014, 10:48
Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut cu peste 29%, ca serie brută, în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut comparativ cu decembrie 2013 ca serie brută cu 9,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Raportat la ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în ianuarie 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,7%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 29,4% din cauza scăderilor înregistrate la: comerţul cu autovehicule (37,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (24,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (8,9%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 9,1% pe fondul scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (15,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (14,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (7,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (3,5%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au înregistrat o creştere cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,9%.

În ianuarie 2014 comparativ cu ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (6,7%), comerţul cu autovehicule (6,3%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat o creştere cu 13,3%, în perioada de referinţă.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% faţă de luna ianuarie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în ianuarie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,8% mai mare comparativ cu ianuarie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+50,4%), hoteluri şi restaurante (+12,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, cu 3,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ianuarie 2014, a crescut cu 7,7%, comparativ cu ianuarie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...