Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut cu peste 29%, ca serie brută, în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 29,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,4%, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii.
Economica.net - mie, 12 mart. 2014, 10:48
Cifra de afaceri în comerţ şi servicii a scăzut cu peste 29%, ca serie brută, în ianuarie

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut comparativ cu decembrie 2013 ca serie brută cu 9,1% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,9%.

Raportat la ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în ianuarie 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, atât ca serie brută, cu 8,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,7%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 29,4% din cauza scăderilor înregistrate la: comerţul cu autovehicule (37,4%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (24,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (14,4%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (8,9%).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna ianuarie 2014, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 9,1% pe fondul scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (15,1%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (14,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (7,2%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (3,5%). Activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au înregistrat o creştere cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,9%.

În ianuarie 2014 comparativ cu ianuarie 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% din cauza scăderilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (6,7%), comerţul cu autovehicule (6,3%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (4,3%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a înregistrat o creştere cu 13,3%, în perioada de referinţă.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2014, a înregistrat pe total o scădere cu 6,2% faţă de luna ianuarie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în ianuarie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,8% mai mare comparativ cu ianuarie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+50,4%), hoteluri şi restaurante (+12,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (+3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative, cu 3,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în ianuarie 2014, a crescut cu 7,7%, comparativ cu ianuarie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
China doreşte legături economice mai puternice cu Arabia Saudită
China doreşte legături economice mai puternice cu Arabia Saudită
Noul şef al diplomaţiei chineze, Qin Gang, doreşte să construiască legături mai strânse cu Arabia Saudită şi să înfiinţeze cât mai curând o zonă de liber schimb China-Golf, potrivit......
Preşedintele Biden a declarat că SUA nu vor livra avioane de luptă Ucrainei
Preşedintele Biden a declarat că SUA nu vor livra avioane de luptă Ucrainei
Preşedintele Joe Biden a refuzat luni categoric ideea de a trimite Ucrainei avioane de luptă americane F-16, transmite ...
Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023
Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023
De la 1 ianuarie 2023 și până la 31 martie 2025, conform prevederilor legii 357/2022, se schimbă modul de facturare pentru ...
ANAF trebuie să ramburseze unor companii precum Mega Image, Auchan sau Loteria Română aproximativ 14 milioane de euro. Sunt amenzi ale Concurenței contestate în instanță
ANAF trebuie să ramburseze unor companii precum Mega Image, Auchan sau Loteria Română aproximativ 14 milioane de euro. ...
Mega Image, Auchan, Loteria Română, Romprest și Uniunea Națională a Societăților de Asigurare – Reasigurare din ...