1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul a scăzut în februarie faţă de ianuarie cu 1,5%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a scăzut în februarie 2015 faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,4%, arată un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

03 apr, 2015 | Agerpres

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut atât ca serie brută cu 3,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,5%, scrie Agerpres.

Pe primele două luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,8%, respectiv 4,9%.

'Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, în luna februarie 2015, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,5%, ca urmare a scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-3,3%) şi vânzărilor de produse nealimentare (-2,7%)', se arată în comunicat.

Totodată, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut, în aceeaşi perioadă, cu 4,1%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2015, comparativ cu luna precedentă a scăzut cu 1,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (- 2,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (- 0,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 1,5%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO