Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul rămâne cu o creştere de aproape 4% după 11 luni

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, fără vânzările auto, a consemnat o uşoară reducere nominală în noimebrie 2012 comparativ cu luna anterioară, de 1%, dar faţă de 2011 se menţine pe o creştere de peste 3% relativ la luna similară şi de 3,8% raportat la primele 11 luni.
Economica.net - mar, 08 ian. 2013, 08:20
Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul rămâne cu o creştere de aproape 4% după 11 luni

În luna noiembrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,0%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 2,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1 %, respectiv cu 3,0%.

În primele 11 luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.XI.2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7% şi respectiv, cu 3,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,0%, datorită scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,8%). Creşteri s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,0% datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule, în magazine specializate (+3,5%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,0%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2012, comparativ cu luna noiembrie 2011 a înregistrat o creştere cu 3,1% datorată creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+2,7%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,0% faţă de noiembrie 2011, susţinută de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%), precum şi de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,4%) şi vânzările de produse nealimentare (+2,3%).

Pentru primele 11 luni, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut cu 3,7%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,2%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,8%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%).

În această perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,8%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,7%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%).

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...