Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule a crescut cu 8,6%, în primele nouă luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 8,6%, pe serie brută, în primele nouă luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - joi, 12 nov. 2015, 07:58
Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule a crescut cu 8,6%, în primele nouă luni

‘În perioada 1.I-30.IX.2015 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 8,6%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+17%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+16,6%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+6,2%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%)’, informează INS.

În ceea ce priveşte seria ajustată sezonier, volumul cifrei de afaceri a crescut cu acelaşi procent de 8,6%, scrie Agerpres.

Potrivit Institutului, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,9% mai mare, pe seria brută, în primele nouă luni comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Această creştere a provenit de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+17,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,7%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+4,6%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsire a textilelor şi blănurilor (-1,0%).

‘Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2014’, arată documentul citat.

În luna septembrie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 9,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 8,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...