Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 8,9%, în ianuarie 2017 faţă de decembrie 2016

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 8,9% la nivelul lunii ianuarie 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.
Economica.net - mar, 14 mart. 2017, 09:11
Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 8,9%, în ianuarie 2017 faţă de decembrie 2016

Conform statisticii, prima lună a acestui an a înregistrat o majorare a volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, ca urmare a rezultatelor pozitive din comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,5%), activităţilor de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+19,7%), comerţului cu autovehicule (+9,8%) şi a comerţului cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%).

În marja perioadei ianuarie 2017 – ianuarie 2016, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 11,2%.

Datele INS relevă, totodată, că volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie brută, a înregistrat o scădere de 26,4%, în ianuarie 2017, comparativ cu decembrie 2016.

Valori negative ale afacerilor pe acest segment au fost consemnate în comerţul cu autovehicule (-34,9%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-14,5%). Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+26,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a diminuat cu 3,3% în prima lună a anului în curs, faţă de decembrie 2016, potrivit INS.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...