Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 10,2%, în august

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 10,2% ca serie brută şi cu 0,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în august 2014 faţă de luna precedentă, arată datele provizorii publicate joi de Institutul Naţional de Statistică.
Economica.net - joi, 09 oct. 2014, 08:55
Cifra de afaceri în comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut cu 10,2%, în august

Scăderile înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor au fost de 24,9%, la comerţul cu autovehicule 18,3% şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor de 13,3%, scrie Agerpres.

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut ca serie brută cu 2,3%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,5%.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2013, ca serie brută, cu 2,8%, şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,0%.

Calculat comparativ august 2014 cu august 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat pe total o creştere cu 2,3%, datorată creşterii înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,7%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (26,3%), comerţul cu autovehicule (2,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2014, a înregistrat pe total o creştere cu 5,5%, faţă de luna august 2013.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2014, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 2,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+4,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 1,5%.

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor a rămas constant.

În primele opt luni din 2014, comparativ cu primele luni din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3%.

Te-ar mai putea interesa și
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Lukaşenko neagă că ar avea de gând să atace Ucraina
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, cel mai apropiat aliat al Kremlinului, a negat vineri că ar avea planuri de a ataca Ucraina, într-o întâlnire cu locuitorii districtului Prujana......
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Gazprom taie livrările de gaze spre Europa prin Nord Stream 1 în perioada 31 august – 2 septembrie
Livrările de gaz rusesc către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 vor fi întrerupte timp de trei zile, între 31 august ...
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul britanic al Apărării
Ultimele explozii din spatele liniilor rusești au avut un impact psiholog puternic asupra conducerii moscovite – Ministerul ...
Recentele explozii care au avut loc mult în spatele liniilor ruseşti în Crimeea au avut un efect psihologic major asupra ...
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
PSD anunță că susține total inițiativa lui Alexandru Rafila de a înjumătăți banii de consultanță din PNRR
Partidul Social Democrat a transmis, vineri, că susţine "total" acţiunea ministrului Sănătăţii care "a înjumătăţit" ...