1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5% în primele 11 luni ale anului trecut

Cifra de afaceri în industrie a crescut cu 5% în primele 11 luni ale anului trecut, în principal ca urmare a majorărilor din industria extractivă, de 12,2%, şi din industria prelucrătoare, de 4,8%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică, scrie Agerpres.

14 ian, 2020 | Agerpres

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria bunurilor intermediare (+7,7%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,4%), industria bunurilor de capital (+3,7%), industria bunurilor de uz curent (+3,6%) şi industria energetică (+3,1%).

În luna noiembrie 2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut faţă de luna precedentă cu 6%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a crescut cu 1,2%.

Astfel, cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, pe total a scăzut cu 6% ca urmare a scăderii cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (-6,3%). Industria extractivă a crescut cu 4,5%.

Pe marile grupe industriale scăderi au înregistrat: industria bunurilor de capital (-7,6%), industria energetică (-6,8%), industria bunurilor intermediare (-5,5%), industria bunurilor de uz curent (-4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-3,9%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna noiembrie 2019, faţă de luna noiembrie 2018, a crescut pe ansamblu cu 1,2%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+1,3%). Industria extractivă a scăzut cu 1,8%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,5%), industria energetică (+5,2%), industria bunurilor intermediare (+4,2%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,5%). Industria bunurilor de capital a scăzut cu 4%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO