Cîmpeanu: Activitatea şcolilor nu e legată de rata de infectare nici în alte ţări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a pledat, miercuri, pentru desfăşurarea activităţii şcolare cu prezenţă fizică, arătând că nici în alte ţări în care se înregistrează o rată crescută a infectărilor cu SARS-CoV-2 nu sunt suspendate cursurile în unităţile de învăţământ.
AGERPRES - mie, 02 feb. 2022, 14:35
Cîmpeanu: Activitatea şcolilor nu e legată de rata de infectare nici în alte ţări

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, unde ministrul a fost întrebat de ce în localităţi precum Bucureşti sau Cluj, cu rată mare de infectare cu virusul SARS-CoV-2, şcolile îşi desfăşoară în continuarea activitatea cu prezenţă fizică, scrie Agerpres.

„Ordinul comun de ministru Educaţie-Sănătate prevede drept criteriu esenţial ponderea paturilor destinate pacienţilor COVID ocupate la nivel judeţean. Nu are legătură cu rata de infectare. Nici alte sisteme de învăţământ din lume nu mai fac legătura cu rata de infectare. Acest lucru a fost decis în urma constatării specificităţii noii variante Omicron, care este mult mai contagioasă, dar care, din fericire, nu generează forme grave de îmbolnăvire, mai ales pentru cei care sunt vaccinaţi sau cei care nu au comorbidităţi. Răspunsul este dat în acord cu Ministerul Sănătăţii, cu care ieri am modificat acest ordin comun de ministru, pentru update, pentru aducerea perioadei de carantină în linie cu reglementările generale”, a spus el.

Ministrul a oferit exemplul Franţei, unde se înregistrează peste 300.000 de infectări zilnice, fără a fi suspendată activitatea cu prezenţă fizică „nici măcar la apariţia unui număr de 7-8-10 cazuri de îmbolnăvire” într-o clasă.

„Cei care se îmbolnăvesc, din păcate, trebuie să stea în izolare. Ceilalţi merg la şcoală. Copiii din România au plătit mult prea mult, mult prea greu şi mult prea dificil de recuperat aceste perioade de suspendare a activităţii şcolilor. Apelul pe care îl fac tot timpul este acela al respectării tuturor regulilor sanitare, la administrarea şi raportarea cu responsabilitate a rezultatelor testelor, care se regăsesc în acest moment în toate şcolile şi grădiniţele din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Te-ar mai putea interesa și
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Autobuze electrice în București: Turcii de la Otokar contestă o cerință din caietul de sarcini
Producătorul de autobuze Otokar a depus contestație în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice în București. Compania din Turcia solicită mai exact clarificarea unei......
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
Atenționare de călătorie în Bulgaria. Au intrat în vigoare noi prevederi privind taxele de drum
În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia ...
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Grecia acuză Turcia că numai în luna iunie i-a încălcat spațiul aerian de 760 de ori
Avioanele de luptă şi dronele Turciei au pătruns ilegal de 760 de ori luna trecută în spaţiul aerian al Greciei, a ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui panourile de informare și foișoarele
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti se opune planurilor Administrației de a tăia vegetația de pe dig și de a înlocui ...
Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti (APNV) anunţă că Administraţia parcului intenţionează să taie vegetaţia care ...