Fuziune: Cinci acţiuni ale Băncii Carpatica pentru patru Nextebank este raportul din oferta fermă făcută de aceasta

„Valoarea justă” a Băncii Comerciale Carpatica (BCC) este de 135 de milioane de lei, iar rata de schimb între BCC şi Nextebank, în urma fuziunii celor două bănci, ar putea fi de 0,8 acţiuni BCC la o acţiune Nextebank. Datele provin din oferta fermă de fuziune trimisă de aceasta din urmă, ce urmează să fie discutată de acţionarii BCC în 18 iunie. Pe de altă parte, Nextebank este încă dispusă să cumpere cel puţin 20% din acţiuni de la Ilie Carabulea, care controlează BCC.
Adrian N. Ionescu - mie, 20 mai 2015, 11:19
Fuziune: Cinci acţiuni ale Băncii Carpatica pentru patru Nextebank este raportul din oferta fermă făcută de aceasta

Fondul de investiţii private equity Emerging Europe Accession Fund (EEAF), controlat de Horia Manda, prin Axxess Capital, ar putea fi noul acţionar majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), dacă Ilie Carabulea, patronul grupului Carpatica, şi partenerii lui vor fi de acord cu noii termeni ai ofertei ferme de fuziune a băncii cu Nextebank.

Carabulea şi partenerii săi controlează peste 57% din acţiunile BCC. Oferta urmează să fie discutată în AGEA (adunarea generală extraordinară a acţionarilor) BCC din 18 iunie, după ce o altă ofertă a fost respinsă în decembrie.

Nextebank are o „valoare justă” de 168 de milioane de lei, cu peste 24% mai mare decât valoarea justă a BCC, potrivit celei mai recente versiuni a ofertei ferme a Nextebank. Astfel că raportul de schimb între acţiunile celor două bănci pentru viitorii acţionari ai băncii rezultate din fuziune ar fi de 0,8 acţiuni BCC / o acţiune Nextebank, sau cinci acţiuni BCC la patru acţiuni Nextebank.

Potrivit raportului de mai sus, o acţiune BCC valorează 0,0429 lei / titlu. La Bursa de Valori Bucureşti (BVB) preţul este în creştere azi cu peste 1% până la 0,0402 lei / acţiune.

„Valorile propuse reflectă constatările şi înţelegerea din evaluările financiare, ale taxelor, IT şi resurse umane, şi juridice şi a evaluărilor („DD”) efectuate de consultantul independent contractat la data de 31-Mai-2014 de ambele bănci, împreuna cu evaluarea privind evenimentele ulterioare până în prezent, inclusiv informaţiile publice publicate privind cele mai recente rezultate financiare auditate la 31 decembrie 2014”, se spune în oferta Nextebank.

Activele celor două bănci erau foarte apropiate, de peste 223,6 milioane lei la BCC şi de peste 229,5 milioane de lei la Nextebank.

„La finalizarea fuziunii, Banca Carpatica fuzionată va avea o bază de active puternică de aproximativ 70 de milioane de euro” au anticipat oficialii Nextebank, „pe baza estimărilor preliminare”.

Realizarea fuziunii este condiţionată de aprobarea, de către acţionarii convocaţiîn AGEA pe 18 iunie, a propunerii privind reducerea capitalului social al BCC cu suma de aproape 204,5 milioane de lei.

Reducerea capitalului ar avea loc  prin anularea unui numar de 2,044,919,083 de acţiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei / actiune.
AGAE va trebui să şi respingă majorarea capitalului social cu suma de 110,137,141.10 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect......
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...