Cinci companii au realizat peste 80% din rulajul de la BVB. Piaţa de capital a închis ‘pe roşu’, miercuri

Cinci companii au realizat, miercuri, 81,4% din întreg rulajul de pe piaţa de capital românească, de 29,123 milioane lei, reiese din datele Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - mie, 19 apr. 2017, 17:49
Cinci companii au realizat peste 80% din rulajul de la BVB. Piaţa de capital a închis 'pe roşu', miercuri

Astfel, valoarea ce mai mare a acţiunilor tranzacţionate îi revine Băncii Transilvania, de peste 10,8 milioane lei, aceasta fiind urmată de Electrica, realizând aproape pe jumătate, respectiv 5,6 milioane lei, iar BRD – 2,74 milioane lei. Cu acţiunile Romgaz s-au realizat tranzacţii de 2,58 milioane lei, iar cu cele ale OMV Petrom de 1,94 milioane lei.

Din punct de vedere al valorii acţiunilor, pe piaţa reglementată cel mai mult au câştigat cele de la New Europe Property Investments (+10,11%), urmată de Farmaceutica Remedia cu 6,22% şi de Erste Group Bank cu 2,26%. Cele mai mari deprecieri au fost la Electroputere (-7,61%), Conted (-3,42%) şi Prodplast (-3,33%).

Pe AeRO au fost realizate tranzacţii de 71.707 lei (15.834 euro), dar cel mai mult au câştigat acţiunile Moara Cibin (+19,42%), Mecanica Codlea (16,67%) şi Romaero (15,65%). Top 3 deprecieri situează Auto Center pe primul loc cu -17,78%, urmată de Sifi Cluj Retail cu -15,38% şi Anteco cu -11,11%.

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri.

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 12 acţiuni, a consemnat o scădere de 0,44%, la 8.196 puncte. Cea mai semnificativă apreciere în cadrul indicelui principal a fost înregistrată pe titlurile Conpet, cu un avans de 2,16%, iar cel mai sever declin a fost consemnat de acţiunile Romgaz, cu o depreciere de 0,97%. 

Indicele BET-FI al SIF-urilor esa consemnat o depreciere de 0,55%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,45%, la 1.214 puncte, BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a pierdut 0,1%, până la 711 puncte, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,4%, ajungând la 734 puncte, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,03%, la 1.533 puncte. 

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...