Cinci noi membri, aleşi în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale

Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale a Apelor Minerale (SNAM) a ales, joi, cinci noi membri în Consiliul de Administraţie al companiei, respectiv Mircea Dragoş Dascălu, Bogdan Constantin Andronic, Carmen David, Alexandra Cristina Popa şi Cătălin Vlăduţ Popescu, informează Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).
Economica.net - joi, 21 iul. 2016, 15:58
Cinci noi membri, aleşi în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale

Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Procedura de selecţie a fost realizată în lunile martie – iunie 2016, de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

În perioada următoare, după acceptarea expresă a mandatului de către noii administratori, se vor derula procedurile legale de înregistrare la Registrul Comerţului şi de semnare a contractului de mandat de către administratorii aleşi.

Mircea Dragoş Dascălu are o experienţă profesională de peste 23 de ani în diverse industrii – bănci, aeroporturi, airlines, turism, building technologies.

Bogdan Constantin Andronic are o experienţă profesională de peste 26 de ani în administraţia publică centrală şi învăţământ şi experienţă în administrarea de companii.

Carmen David are o experienţă profesională de peste 20 ani în domeniul managementului, în vânzări, marketing şi business development, experienţă în reorganizarea activităţii comerciale, în realizarea şi dezvoltarea de strategii de business şi programe de turn-around.

Alexandra Cristina Popa are o experienţă profesională de peste 11 ani, dintre care 9 ani la companii de pe plan local.

Cătălin Vlăduţ Popescu are o experienţă profesională de peste 12 ani în domeniul resurselor de apă şi în domeniul energetic, activând în companii de stat, în mediul universitar şi în administraţie publică.

Conform unui comunicat al MECRMA, remis joi AGERPRES, cei cinci au fost aleşi ţinând cont de obiectivul principal al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale, adică diversificarea serviciilor prin pătrunderea în pieţe noi.

‘S-a concluzionat că experienţa unui profesionist în domeniul sales & marketing, a unuia în domeniul de relaţionare cu autorităţile de reglementare şi cu factorii decizionali (lobby), a unuia în domeniul managementului, a unuia în domeniul financiar, precum şi a unuia în domeniul tehnic sunt necesare în cadrul Consiliului de Administraţie nou format’, se precizează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început un proiect de extindere a capacităților energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziția sa pe piața energetică, informează......
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...