Cinci ofertanţi s-au înscris la a treia procedură de selecţie pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice Vidraru

Un număr de cinci ofertanţi s-au înscris pentru procedura de achiziţie sectorială prin negociere competitivă pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice Vidraru (AHE), candidaturile depuse de aceştia fiind deschise luni la sediul Hidroelectrica, informează această companie într-un comunicat remis marţi, potrivit Agerpres. 
Economica.net - mar, 30 iul. 2019, 12:19
Cinci ofertanţi s-au înscris la a treia procedură de selecţie pentru retehnologizarea Amenajării Hidroelectrice Vidraru

La procedura de selecţie s-au înscris Voith Hydro Gmbh & Co KG Austria, Consorţiul Romelectro SA – Litostroj Engineering a.s., Asocierea GE Hydro France SAS – Elecnor SA – Grid Solutions România SRL, Asocierea Gulsan Insaat Sanayi Turizm Nakliyat ve Ticaret a.s. – Zhefu Holding Group Co. Ltd.

Pasul următor etapei de deschidere a documentelor de candidatură constă în efectuarea de către comisia de evaluare a analizei ofertelor, urmând ca aceasta să se pronunţe cu privire la ofertanţii admişi pentru etapele următoare.

Valoarea estimată a lucrărilor de retehnologizare a AHE Vidraru este de 82.151.039 euro, sumă la care se adaugă TVA, iar anunţul de participare a fost publicat în data de 9 mai pe platforma e-licitaţie.ro şi pe http//ted.europa.eu.

Este pentru a treia oară când este reluată procedura de selectare a prestatorului lucrărilor de retehnologizarea AHE Vidraru, achiziţiile anterioare fiind anulate ca urmare a prezentării unor oferte neconforme tehnic, notează Hidroelectrica.

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, speră ca lucrările de retehnologizare să aibă ca efect un nou ciclu de viaţă de 30 de ani pentru AHE Vidraru.

„Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Ne dorim selectarea celor mai bune soluţii şi implementarea celor mai moderne tehnologii pentru AHE Vidraru. Nu vom face rabat de la nici una dintre cerinţele de calitate a lucrărilor. Motivul pentru care am optat pentru achiziţia prin negocierea competitivă este acela că procedura este una flexibilă şi care permite societăţii noastre obţinerea celor mai avantajoase soluţii tehnice. Finanţarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societăţii şi dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuşi să le cheltuim, să obţinem un nou ciclu de viaţă – de cel puţin 30 de ani, pentru Vidraru”, a comentat directorul Hidroelectrica.

Centrala Vidraru este amplasată pe malul drept al râului Argeş, la nord de satul Căpăţâneni, într-o cavernă situată la 104 metri sub nivelul râului. Prin puterea instalată de 220 MW (4 turbine Francis de 55 MW), centrala este deosebit de importantă pentru sistemul energetic naţional, deoarece participă şi la reglajul frecvenţă-putere, asigurând totodată servicii de sistem.

Principalele componente ale amenajării sunt: barajul Vidraru, priza, derivaţia şi centrala. Derivaţia cuprinde aducţiunea sub presiune, castelul de echilibru, casa vanelor de la puţul forţat, puţul forţat, distribuitorul şi galeria de fugă. Barajul din beton, în arc, cu înălţimea de 166 de metri, realizează o acumulare multianuală cu volumul util de 320 milioane metri cubi, precizează Hidroelectrica.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...