Cinci oferte pentru proiectarea „autostrăzii” Litoralului de la Techirghiol

După opt amânări, pe 2 august au fost în sfârşit deschise ofertele pentru proiectarea Centurii Techirghiol. În cursa pentru contractul estimat la aproape 9 milioane de lei au intrat cinci proiectanţi.
Economica.net - joi, 10 aug. 2017, 20:35
Cinci oferte pentru proiectarea

Cele cinci oferte pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic şi DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol” au fost depuse de:

1. CONSITRANS SRL
2. Asocierea SC ROMAIR CONSULTING SRL – DOHWA ENGINEERING CO LTD
3. Asocierea TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL – SC TPF CPROJECT SRL
4. Asocierea SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – SC TOTAL ROAD SRL
5. Asocierea SC SEARCH CORPORATION SRL – SC BEST CONSULTING & DESIGN SRL

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 – 120 km/h. În acest sens, CNAIR urmărește construcția unei legături rutiere rapide între autostrada A2 și sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Pentru realizarea acestui drum expres, CNAIR a scos în primă fază la licitaţie un contract pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construire.

Lucrările efective vor demara în aprilie 2018 şi vor fi terminate în decembrie 2019, conform unui grafic (galerie foto) prezentat anul trecut de către oficialii de la Drumuri.

Drumul expres Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 și de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităților Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruința, Moşneni şi 23 August.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...