Cinci oferte pentru proiectarea „autostrăzii” Litoralului de la Techirghiol

După opt amânări, pe 2 august au fost în sfârşit deschise ofertele pentru proiectarea Centurii Techirghiol. În cursa pentru contractul estimat la aproape 9 milioane de lei au intrat cinci proiectanţi.
Economica.net - joi, 10 aug. 2017, 20:35
Cinci oferte pentru proiectarea

Cele cinci oferte pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic şi DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol” au fost depuse de:

1. CONSITRANS SRL
2. Asocierea SC ROMAIR CONSULTING SRL – DOHWA ENGINEERING CO LTD
3. Asocierea TPF GETINSA EUROESTUDIOS SL – SC TPF CPROJECT SRL
4. Asocierea SC EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – SC TOTAL ROAD SRL
5. Asocierea SC SEARCH CORPORATION SRL – SC BEST CONSULTING & DESIGN SRL

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 – 120 km/h. În acest sens, CNAIR urmărește construcția unei legături rutiere rapide între autostrada A2 și sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.

Pentru realizarea acestui drum expres, CNAIR a scos în primă fază la licitaţie un contract pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi autorizaţie de construire.

Lucrările efective vor demara în aprilie 2018 şi vor fi terminate în decembrie 2019, conform unui grafic (galerie foto) prezentat anul trecut de către oficialii de la Drumuri.

Drumul expres Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 și de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria.

Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităților Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruința, Moşneni şi 23 August.

Te-ar mai putea interesa și
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda vrea să reducă anul acesta 2% din posturile administrative din Cehia, nu prin concedieri, ci renunţând să înlocuiască angajaţii care se pensionează, a anunţat joi cel mai mare...
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 ...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...